250 lira taksitle 200 bin ev

250 lira taksitle 200 bin ev
Başlık Resmi250 lira taksitle 200 bin ev

Başbakan Davutoğlu, TOKİ'nin 250 lira taksit ve 240 ay vadeli 200 bin konut inşa edeceğini söyledi.

Kaydet
|
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOKİ'de yeni bir hamle başlatarak 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceklerini söyledi. Bugüne kadar TOKİ'nin 631 bin konut tamamladığını belirten Davutoğlu, "Başta emeklilerimiz olmak üzere, özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere, 75 metrekarelik geçmişte ürettiğimiz konutları, şimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunacağız inşallah" söyledi.
200 bin yeni konut
TOKİ'de yeni bir hamle başlatacaklarını, geçmişte 631 bin konut inşa eden TOKİ'nin, 200 bin yeni konut projesini hayata geçireceğini aktaran Davutoğlu, başta emekliler olmak üzere özellikle dar gelirlilere hitap etmek üzere 75 metrekarelik mimarı olarak en uygun şekilde üretilen konutların şimdi 240 ay vadeyle ve sadece 250 lira taksitle hizmete sunulacağını ifade etti.
Tarımsal kooperatiflerin borçları ertelenecek
Davutoğlu, "Tarımsal kooperatiflerin borçlarını ertelemeye karar verdik. Tarımsal kooperatiflerin bütün borçları ertelenecek ve yeniden yapılandırılacak. Tarımsal sulama ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını bir kanun çıkararak yeniden yapılandıracağız. 2015 yılı yaş çay alım fiyatını belirledik; geçen yıl 1.5 lira olan bu fiyatı, bu yıl yüzde 13 artışla 1.70 liraya çıkartıyoruz" dedi.
Başbakan Davutoğlu ayrıca devlet memurlarının özel sektörde çalışan eş durumlarıyla ilgili yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan "kesintisiz 3 yıl prim ödeme şartı"nı son bir yılı kesintisiz olmak üzere 2 yıla düşürdüklerini kaydetti.
Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.