3 bin 300 TL'nin altında borcu olanlar dikkat

3 bin 300 TL'nin altında borcu olanlar dikkat
Başlık Resmi3 bin 300 TL'nin altinda borcu olanlar dikkat

Yeni bir içtihada imza atan Yargıtay, 3.300 TL'nin altındaki borçlar için alacaklılarının doğrudan icra takibi başlatamayacak.

Kaydet
|
Burdur Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Kemal Arslan açıklamasında, "Alacaklının, ilk olarak tüketici hakem heyetine gitmesini öngören Yargıtay kararından en çok telekomünikasyon, enerji ve bankacılık sektörü etkilenecektir. Bu durumda borçlu yurttaşlar takriben 7-8 ay gibi bir zaman kazanmış olacaklardır.Doğrudan icraya gidemeyen alacaklılar, anlaşmaya zorlanacakları gibi borçlular vekalet ücretinden de kurtulmuş olacaklardır. Alacak takip sistemini temelden değiştireceği biçiminde değerlendirdiğimiz bu gelişmeyi, taraflar arasında uzlaşma kültürünü de getireceği için olumlu bir adım olarak görmekteyiz" sözlerine yer verdi.
18.3.2015 tarihinden sonra 3.300 TL'nin altındaki borçları için Tüketici Hakem Heyetine gidilmeden icra takibine uğrayan borçlu yurttaşların Burdur Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği'nden hukuki yardım almak suretiyle, uğradıkları icra takibini durdurabileceklerini açıklayan Başkan Kemal Arslan, BURTUKODER olarak, halkın gözü kulağı ve sesi olmaya devam edeceklerini bildirdi.

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.