Bir paylaşım yetti, 3 yıl sonra yine aynı senaryo! GameStop hisseleri 1 günde yüzde 74 arttı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bir paylaşım yetti, 3 yıl sonra yine aynı senaryo! GameStop hisseleri 1 günde yüzde 74 arttı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2021 yılında 3 haftada yüzde 1746 yükselişle gündeme gelen GameStop hisseleri 3 yıl aradan sonra yeniden gündemde. ABD'li oyun üreticisinin hisseleri 1 günde yüzde 74 değer kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Yükselişte 2021'de olduğu gibi yine Keith Gill'in paylaşımı etkili oldu.

2021 yılında hisselerindeki hareketle gündem olan ABD'li video oyun şirketi GameStop, aradan geçen 3 yılın ardından yine benzer bir durumla gündeme geldi.

BAŞROLDE YİNE AYNI İSİM VAR 

Habertürk'ün aktardığına göre, 2021 yılında Reddit ve Twitter'da (X) Roaring Kitty ismiyle bilinen Keith Gill küçük yatırımcıları organize ederek GameStop ve AMC Entertainment gibi Wall Street devlerinin kısa pozisyonu olan hisselerde alımlar yapmıştı. Bunun sonucu olarak finans kuruluşları milyarlarca dolar zarar etmişti. Hatta Londra merkezli White Square Capital uğradığı zarar sonrası faaliyetlerini sonlandırma kararı almıştı.

3 senedir sosyal medyada sessiz olan Keith Gill dün X'ten bir görsel yayımladı. Görselde öne doğru eğilen bir oyuncu yer aldı. Genelde bir konuyu ciddiye almaya başladığını anlatmak için yapılan bu paylaşımın ardından GameStop hisselerinde sert bir yükseliş başladı.

1 GÜNDE YÜZDE 74 YÜKSELDİ 

3 yıl önce 3 haftada yüzde 1746'lık yükseliş gösteren GameStop hisseleri, dün de 1 günde yüzde 74.4'lük artış gösterdi. Dün piyasa kapanışı sonrası yapılan işlemlerde GameStop hisseleri 36.90 dolara kadar yükseldi.

YATIRIMCILAR ZARARDA 

Yüzde 74.4'lük yükselişin ardından 1 milyar dolarlık açığa satış pozisyonu alan yatırımcılar zarar etti. Oynaklık sebebiyle dün gün içerisinde hisseler zaman zaman işleme kapatıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...