4 milyon turist gelecek! Oyun ve eğlence parklarına ilgi artıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
4 milyon turist gelecek! Oyun ve eğlence parklarına ilgi artıyor

Ekonomi Haberleri

Disneyland Paris’in her yıl 10 milyon turist çektiğine işaret eden Outdoor Factory Kurucu Ortağı Suphi Aydıner, Türkiye’ye ise eğlence temalı parklara bu yıl 4 milyon turist gelebileceğini söyledi.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ - Avrupa ve Amerika’da Disneyland, Legoland gibi temalı oyun ve eğlence parkları her yıl milyonlarca turist ağırlıyor. Türkiye’de ise Vialand ve Land Of Legends hizmet veriyor. Türkiye’nin temalı eğlence sektöründe tasarım, uygulama hizmeti sunan ilk şirketi olduklarını söyleyen Outdoor Factory Kurucu Ortağı Suphi Aydıner, dünyada eğlence sektörü olarak adlandırılan pazarın 65-70 milyar dolarlık bir hacmi bulunduğunu, Avrupa ve ABD’nin bu alandaki yatırımlara doyduğunu, Asya ve Orta Doğu’da ise büyük ölçekli yatırımlara devam ettiğine vurgu yaptı.  

FRANSA TURİZİM GELİRİNİN YÜZDE 6’SI DISNEYLAND’DAN

Avrupa’da 450, Amerika’da 500’ün üzerinde temalı park ve aqua park bulunduğunu söyleyen Aydıner “Avrupa’da Disneyland bir numaralı marka. Disneyland Paris senede yaklaşık 10 milyon ziyaretçi alıyor ve turizm gelirinin yaklaşık yüzde 6’sını Disneyland’dan sağlıyor. ABD’de bu pazarın büyüklüğü 20 milyar doları aşıyor” dedi.

Türkiye’nin 2019’da 35-36 milyar dolarlık bir turizm geliri olduğuna hatırlatan Aydıner “Bizim temalı park ziyaretçilerimiz yaklaşık 2,5 milyon kişi. Bu anlamda markalaşmak da büyük önem taşıyor. Bu sene turist etkisinin çok fazla olacağını ön görüyoruz. Beklenen 90 milyon içerisinde yüzde 5’lik bir dilim de olsa 4 milyonun üzerinde bir ziyaretçi sayısına tekabül ediyor. Bu da şu anki rakamların iki katı demek” dedi. 

4 milyon turist gelecek! Oyun ve eğlence parklarına ilgi artıyor

ANTALYA’DA YÜZDE 80’İ YABANCI

İstanbul’daki tema oyun parkının yaklaşık yüzde 50 yerli, yüzde 50 yabancı olduğu öngörüsünde bulunan Aydıner “Antalya’daki Land Of Legends’de yüzde 80’i yabancı. Rus, Alman, İngiliz turistler ağırlıkta” dedi. Şirket olarak Türkiye dışında ABD, Almanya, İtalya ve Özbekistan olmak üzere 5 ülkede ofisleri bulunduğunu açıklayan Aydıner “Yılda 200’ün üzerinde tasarım gerçekleştiriyoruz” dedi.

Global ölçekte sektöre her yıl 65 milyar dolar yatırım yapıldığına işaret eden Aydıner “Şu an Avrupa’da 20 tema parkta imzamız var. Körfez ülkelerinde çok güçlüyüz. Özbekistan’daki Bağımsızlık Anıtı’nı Türkiye’den 14 uçak ve 90 tır sevkiyatı ile 63 günde hayata geçirdik. Odak pazarlarımız arasında Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bulunuyor” dedi.

ABD’YE 2 MİLYON DOLAR YATIRIM

Yakın dönemde 2 farklı yatırım yaptıklarını açıklayan Aydıner, bu yatırımları şöyle açıkladı: Chicago’da bize uygun sistemlere sahip bir üretici firma bulduk. 2 milyon dolarlık bir yatırım ile şirketin yüzde 50’sini alarak güçlerimizi birleştirdik. Böylece Amerika’da da bir üretim tesisimiz oldu. Ankara Keçiören’de ise raylı sisteme sahip dağ kızağı kurduk. Bu yıl ciro hedefimiz 400 milyon TL.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...