433 bin yapıda çip var!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
433 bin yapıda çip var!

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AselsanNET tarafından geliştirilen Elektronik Beton İzleme Sistemi (ELBİS) 433 bin yapıda kullanılarak, binanın yapım sürecine dair tüm bilgileri dijital ortama taşıdı.

Güvenli binalar ve şehirler için geliştirilen Elektronik Beton İzleme Sistemi (ELBİS) 433 bin yapıda kullanıldı.

Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında 2018’de imzalanan iş birliği protokolü ile görevlendirilen AselsanNET tarafından geliştirilen sistem betononun her aşamasının kontrolünü mümkün kılıyor.

Beton etiketleri, beton kırım cihazları, el terminalleri, kür havuzları ve beton mikserlerinden servis sağlayıcı aracılığıyla alınan veriler sistemle işleniyor ve Bakanlığa sunuluyor.

MİKSERİN BİLE ADRESİ BELLİ

Bu sistem ile beton numunesinin hangi mikserden alındığı, hangi laboratuvara gittiği, kürlenme durumları gibi numunenin her aşaması RFID teknolojisi ile izlenerek takip ediliyor. Yüzde 99’un üzerinde doğruluk oranıyla çalışan sistem sayesinde betondaki hata, kayıp ve kaçak oranları sıfıra yakın seviyeye çekildi. Sistem ile beton dökümündeki görevliler, hangi inşaatta hangi betonun kullanıldığı, betonun hangi beton mikserinden hangi saatte alındığı, numunenin alınma saatine kadar her detay merkeze iletilebiliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...