Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

5 bin varil petrol yeniden üretildi

5 bin varil petrol yeniden üretildi

Pandemi döneminde artan ambalaj atıkları Güngören Belediyesi ekipleri tarafından toplanarak geri dönüşüm projesi kapsamında 5 bin varil petrol üretimi tasarrufu sağlandı

Kaydet
a- | +A

Geçen yıl mart ayından itibaren hem dünyayı hem de Türkiye’yi etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde Güngören Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar neticesinde plastik ambalaj atıklarından ülke ekonomisine yaklaşık 5 bin 500 varil petrol tasarrufu sağlandı. Pandemi döneminde evlerde artan ambalajlı ürün tüketimi ile artan atıklar, ekiplerin çalışmaları sonucunda yeniden ekonomiye kazandırıldı. Toplanan ambalaj atıkları yeniden dönüşüme girerek 5 bin 500 varil petrolün geri kazanılmasına imkan sağlandı, 3 milyon 500 bin liralık maddi değer de çöp olmaktan kurtarılarak ekonomiye kazandırıldı.
Güngören Belediyesi’nden aktarılan verilere göre, pandeminin başından itibaren bugüne kadar 334 bin 140 ton plastik ambalaj atığı toplandı. Yine geri dönüşüm ile 768 m3 depolama alanı kazancı da sağlanmış oldu.
Toplanan plastik ambalaj atıkları ile 13,7 ton sera gazı salınımı önlendi. Bu sayede de 5 bin 500 varil petrolün tüketilmesinin önüne geçildi.

BAKMADAN GEÇME
1 milyon pet şişe 5 ton naylon atık geri dönüştürüldü
HABER

1 milyon pet şişe 5 ton naylon atık geri dönüştürüldü

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.