32 bin çiftçiye arazi hazineden

32 bin çiftçiye  arazi hazineden

EKONOMİ Haberleri

Konya, Çorum, Kırklareli, Muğla ve Kütahya başta olmak üzere birçok şehirde uygun şartlarla tarım arazisi kiralayan çiftçiler, tarımsal desteklerden yararlanma imkânına da kavuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; Türkiye’de tarım ve hayvancılık alanında yerli üretimin artırılmasının hazine taşınmazlarıyla desteklenmesi gerektiğini, bu kapsamda söz konusu arazilerin kiralanması ve hayvancılık faaliyetinde bulunmak isteyen yatırımcılara 30 yıl süreli irtifak hakkı tesisi uygulamalarının devam ettiğini dile getirdi. Bakan Kurum, önceki dönem başvuru süresinin 19 Kasım 2018’de sona erdiğini hatırlatarak “Bu dönemde 180 bin kişi başvurdu, bunların değerlendirilmesi ve kiralama işlemleri devam ediyor. Bugün itibarıyla düzenleme kapsamında, 350 milyon metrekare yüz ölçümlü taşınmaz kiralanarak, 32 bin vatandaş kira sözleşmelerini imzaladı. Böylelikle hem ‘kiracı’ sıfatını kazandılar hem de tarımsal desteklerden yararlanma imkânına kavuştular” diye konuştu. En çok kiralama yapılan ilk 5 ilin, sırasıyla 46,7 milyon metrekare ile Konya, 18 milyon metrekare ile Çorum, 6,4 milyon metrekare ile Kırklareli, 4,8 milyon metrekare ile Muğla ve 2,4 milyon metrekare ile Kütahya olduğunu bildiren Kurum, diğer başvuruların da hızla değerlendirildiğini, işlemlerin en kısa sürede sonuçlandırılacağının altını çizdi.
Bakan Kurum, ayrıca hayvancılık sektörünü canlandırmak amacıyla Hazine taşınmazları üzerinde üretim yapmak isteyen vatandaşlara 30 yıl süreyle arazi desteği sağladıklarını da anlattı. Kurum “2018 yılında 12,2 milyon metrekare yüz ölçümlü 46 Hazine taşınmazı üzerinde, 49 yıla varan sürelerle irtifak hakkı tesis edildi. Böylece en az 17 bin 300 büyükbaş veya muadili küçükbaş hayvancılık yatırımının yapılmasına imkan sağladık. 2019 yılında da 20 milyon metrekare Hazine taşınmazının ilana çıkarılmasını hedefliyoruz” bilgisini verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...