Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kış yüzünü gösterdi, markette sebze-meyve fiyatları artışa geçti

Kış yüzünü gösterdi, markette sebze-meyve fiyatları artışa geçti

EKONOMİ Haberleri

Yaz aylarında tarladan çıkan mahsul ile sebze-meyvede fiyat artışları dizginlenmişti. Kışın yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte yazlık sebze meyve ürünlerinde fiyatlar yeniden yükselişe geçti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, eylülde markette 37 ürünün 27’sinde fiyat artışı, 10’unda fiyat azalışı olduğunu söyledi. Bayraktar “Markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 92,6 ile sivri biber oldu.

Sivri biberdeki fiyat artışını yüzde 73,6 ile domates, yüzde 39,6 ile salatalık, yüzde 32,4 ile patlıcan, yüzde 29 ile marul, yüzde 28,2 ile kabak takip etti. Markette fiyatı en fazla azalan ürün ise yüzde 14,4 ile elma oldu. Elmadaki fiyat düşüşünü yüzde 9,6 ile patates, yüzde 8,7 ile mısır özü yağı, yüzde 6,7 ile kuru soğan, yüzde 6,5 ile yeşil mercimek izledi” dedi. Bu ürünlerde üretici ile market arasındaki fiyat farkına da dikkat çeken Bayraktar yüzde 252,9 ile maydanozda görüldüğünü belirterek, bunu yüzde 231,1 ile marulun, yüzde 219,4 ile domatesin, yüzde 218,3 ile limonun, yüzde 205 ile elmanın takip ettiğini bildirdi. Bayraktar, eylülde üreticide fiyatı en fazla düşen ürünün yüzde 41,2 ile yeşil soğan olduğunu, bunu yüzde 22,5 ile kuru soğan, yüzde 9,1 ile kuru kayısı, yüzde 8,1 ile maydanoz, yüzde 5,1 ile patatesin izlediğini söyledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...