ABD'de kritik veri açıklandı! Tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD'de kritik veri açıklandı! Tarım dışı istihdam beklentiyi aştı

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD'de yatırımcıların günlerdir beklediği tarım dışı istihdam verileri açıklandı. Şubat ayında ülkede tarım dışı istihdam 275 bin adet ile beklentilerin üzerinde arttı.

Piyasada ABD tarafından gelen makroekonomik veriler yatırımcıların odağında bulunuyor. Son olarak bugün günlerdir beklenen Şubat ayına ilişkin tarım dışı istihdam verileri yayımlandı. Şubat'ta ülkede tarım dışı istihdam 275 bin arttı.

BEKLENTİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin beklentisi artışın 200 bin olması yönündeydi. Daha önce 353 bin olarak açıklanan Ocak ayı istihdam artışı ise 229 bine revize edildi.

İŞSİZLİK ARTTI

Şubat ayında ülkede işsizliğin arttığı görüldü. Verilere göre Şubat'ta işsizlik oranı yüzde 3,7'den yüzde 3,9'a çıktı. Ankette işsizlik beklentisi ise yüzde 3,7 olarak belirlenmişti.

ENFLASYON GÖSTERGELERİ

Enflasyon göstergeleri açısından takip edilen ortalama saatlik kazançlar tarafında ise aylık bazda artışın beklentilerin altında kaldığı izlendi.

SAATLİK KAZANÇLAR

Şubat ayında ortalama saatlik kazançlar bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı. Beklenti artışın yüzde 0,2 olması yönündeydi. Yıllık olarak ise ortalama saatlik kazançlar yüzde 4,3 arttı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...