ABD'de şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'de şubat ayı enflasyon rakamları açıklandı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Piyasaların günlerdir beklediği ABD enflasyon rakamları açıklandı. Ülkede enflasyon şubat ayında yıllık yüzde 3,2 ile beklentinin üzerinde gerçekleşti.

ABD TÜFE verisi Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,4 yükseldi. Yıllık bazda artış ise yüzde beklentinin üzerinde artışla yüzde 3,2 olarak gerçekleşti. Beklenti Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yıllık bazda yüzde 3,1 oranında gelmesi yönündeydi. Gıda ve enerji hariç tutularak hesaplanan çekirdek enflasyon aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,8 yukarı geldi.

Ülkede enerji fiyatları da aylık yüzde 2,3 artarken, yıllık yüzde 1,9 düştü; Gıda fiyatları aylık değişmedi, yıllık yüzde 2,2 arttı. Şubat ayında reel ortalama haftalık kazançlar değişim göstermedi.

PİYASALAR NASIL TEPKİ VERDİ?

ABD'de açıklanan enflasyon oranları piyasanın gündeminin odağında yer almaya devam ediyor. Açıklanan oranlar merkez bankalarının para politikalarından yatırım araçlarının performansına kadar birçok kalem üzerinde etkili oluyor.

Enflasyon verisinin ardından dolar kurunda önemli bir değişim gözlenmezken ons altın, 2.160 dolara kadar geriledi. Ons altın düşüşünün ardından yeniden toparlandı. Bitcoin ise son saatte 71 bin 470 dolar ile günün en düşük seviyesini test etmesinin ardından 72 bin dolar bandına döndü.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...