Adana’ya 150 milyon dolarlık yatırım

Adana’ya 150 milyon dolarlık yatırım

EKONOMİ Haberleri

Adana'da 2023 yılında faaliyete girmesi planlanan ve yıllık 500 bin set üretim kapasiteli 150 milyon dolar yatırımla kurulan klima fabrikasıyla Türkiye, Avrupa'nın yeni üretim üssü hâline gelecek.

Fabrikanın sahibi Ergün Kurluk, “Çin'den Avrupa'ya ürün en erken 55 günde giderken biz buradan 4 günde ürünü Avrupa'nın 44 ülkesine göndereceğiz. Biz Avrupa'nın Çin tedarikçisi olmayı hedefliyoruz” dedi. Avrupa'nın artık klimalarını Adana'dan alacağını ve zamandan tasarruf edileceğini vurgulayan Kurluk “Makinelerimizin tamamı 2023 Mart ayında gelecek. Haziran ayında testleri yapacağız ve kasım, aralık aylarında ise seri üretime geçeceğiz. 2024 yılında tam olarak faaliyete geçeceğiz. Çin'den yola çıkan bir ürünün Avrupa'ya ulaşma süresi minimum 45-55 gün. Biz ise 4 günde 44 ülkeye jeopolitik durumumuzdan dolayı ulaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...