Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Aile Bakanlığı harekete geçti! Çalışabilir durumda olup sosyal yardım alana takip

Aile Bakanlığı harekete geçti! Çalışabilir durumda olup sosyal yardım alana takip

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 2025 yılında sosyal yardımdan faydalanan bireylere ve engellilere yönelik bir dizi yeni uygulamalar hayata geçirecek.

Kaydet
a- | +A

EMRAH ÖZCAN ANKARA- Buna göre sosyal yardım faydalanıcılarına yönelik iş arama desteği uygulamaları yaygınlaştırılacak ve çalışabilir durumdaki sosyal yardım yararlanıcıları tespit edilerek istihdama kazandırılmak üzere İŞKUR sistemine kaydedilecek. Düzenli sosyal yardımlardan faydalanan ve istihdam edilen kişilerin, işveren sigorta primleri devlet tarafından karşılanacak. Bunun yanı sıra sosyal yardımlarda dağınıklık giderilecek ve etkinlik artırılacak. Sosyal yardımların aile odaklı ve fert başına asgari bir geliri garanti edecek şekilde kurgulanmasına yönelik tasarlanan Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemine ilişkin maliyet projeksiyonları hazırlanarak alternatif modeller üzerinde çalışmalar gerçekleştirildi.

BAKMADAN GEÇME
Sosyal sigorta sistemi değişiyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlamaya yeni düzen
HABER

Sosyal sigorta sistemi değişiyor! Emeklilik yaşı ve aylık bağlamaya yeni düzen

Bu kapsamda önümüzdeki yıl mevcut mevzuatta değişikliğine gidilecek. Sosyal yardımlarda etkinliğin artırılması için kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları arasındaki bilgi paylaşımının ve Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi, Aile Bilgi Sistemi ve e-Belediye sistemi arasındaki entegrasyon artırılacak. Böylelikle sosyal yardımda hakkaniyet korunmuş olacak. Engelli bireyler için ise kamu spotları, sosyal medya gibi araçlarla çalışma hayatında yer alma hakkı ve bu konuda işveren ve çalışanlarca alınabilecek tedbirlere yönelik bilgi ve farkındalık çalışmaları yürütülecek.

BAKMADAN GEÇME
Cevdet Yılmaz 2025 yıl sonu enflasyon hedefini açıkladı
HABER

Cevdet Yılmaz 2025 yıl sonu enflasyon hedefini açıkladı

İşverenler açısından bürokratik prosedürler azaltılacak ve kontenjan takibinin etkinliği artırılacak. Engellilerin iş gücü piyasasına uyumunu artırmak için kendi işini kurma hibe projeleri başvuru sürecinde tanıtım ve danışmanlık faaliyetleri verilecek.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.