AK Parti'den asgari ücret ve çalışan emekliye ikramiye için yeni açıklama: Alım gücünü artıracağız

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
AK Parti'den asgari ücret ve çalışan emekliye ikramiye için yeni açıklama: Alım gücünü artıracağız

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Asgari ücrette ilk toplantı tarihinin belli olmasının ardından AK Parti'den yeni açıklama geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu asgari ücrete ilişkin "alım gücünün artırılacağı bir sonucu hep beraber göreceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağı açıklanırken AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan asgari ücret ve çalışan emeklilere ikramiyeye ilişkin yeni açıklama geldi.

"ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ"

AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Asgari ücrete yönelik değerlendirmede bulunan Akbaşoğlu, "Asgari ücretlinin alım gücünü arıtacağız" mesajını verdi.

Akbaşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Aralık ayı içerisinde bütün işçi kardeşlerimizle ilgili enflasyona ezdirilmeksizin alım gücünün artırılacağı bir sonucu hep beraber göreceğiz."

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE İÇİN YENİ TARİH

Akbaşoğlu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülerek onaylanan çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye verilmesi için de açıklamada bulundu. Akbaşoğlu ikramiyeyide içeren 80 maddelik torba yasanın gelecek hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini söyledi. Akbaşoğlu “Birçok maddeyi ihtiva ediyor. Kamuoyunun birçok beklentisini de karşılayacak nitelikte. Hem fahiş fiyat mücadele konusunda hem de çalışan emeklilerin 5 bin TL alabilmelerine ilişkin düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifi.” ifadelerini kullandı.

İLK TOPLANTI TARİHİ BELLİ OLDU

İşçi, işveren, hükümetten beşer kişi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını yapacağı tarih bugün belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonunun ilk toplantısını 11 Aralık'ta yapacağını duyurdu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...