Akaryakıt fiyatlarına dolar etkisi! Benzin, motorin ve LPG'ye zam geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıt fiyatlarına dolar etkisi! Benzin, motorin ve LPG'ye zam geliyor

Ekonomi Haberleri

Dolar kurunda dün yaşanan artışların ardından akaryakıt fiyatlarına zam yolu gözüktü. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre akaryakıt fiyatlarına çifte zam geliyor. Benzin, motorin ve LPG'nin litre fiyatına bu gece yarısı büyük zam yapılacak.

Döviz ve emtia fiyatları hafta başından bu yana yükselişini sürdürüyor. Dolar ve altın fiyatları dün özellikle rekor üstüne rekor kırdı. Dolar/TL 23 TL'yi aşarak 23.45 seviyesini gördü. Gram altın ise 1465 TL seviyesini gördü. Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları ise Suudi Arabistan’ın temmuzda günlük 1 milyon varillik ek kesinti yapacağı etkisiyle yükselişini sürdürdü. Brent Petrol 77 dolar seviyesine kadar çıktı.

AKARYAKITTA ÇİFTE ZAM

Piyasalarda yaşanan yükseliş akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Sektör kaynaklarından elde edilen bilgilere göre akaryakta çifte zam geliyor. Kaynakların aktardığına göre zam bu gece yarısından itibaren geçerli olacak. 

MOTORİN'İN LİTRESİ 22 TL'Yİ AŞACAK

Akaryakıt kalemlerinden motorine Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece yarısı 1 lira 36 kuruşluk zam geldi. Zam sonrasında motorinin litresi 21 TL'yi aştı. Kaynakların aktardığına göre 9 Haziran Cuma günününden itibaren geçerli olmak üzere motorinin litresine 1 lira 37 kuruş zam bekleniyor. Motorinin litresine toplamda 3 TL'ye yakın artış yapılmış olacak. Zam sonrasında İstanbul'da motorinin litresi 22 TL'yi aşacak. Ankara ve İzmir'de ise 22.50 TL'yi aşacak.

BENZİNİN LİTRESİ 3TL BİRDEN ARTACAK

Asıl zam ise benzinin litresinde olacak. Kaynakların aktardığına göre beniznin litresine yine 9 Haziran Cuma günününden itibaren geçerli olmak üzere 2 lira 70 kuruş zam gelecek. 3 TL'ye yakın zam sonrasında benzinin litresi İstanbul, Ankara ve İzmir'de 24 TL'ye çıkacak.

LPG'YE DE ZAM GELİYOR

LPG'de (Otogaz) geçen hafta 80 kuruş indirim yapıldı. LPG 9 ay sonra 10 TL'nin altına düştü. Kaynakların aktardığına göre LPG fiyatlarında 67 kuruş zam bekleniyor. Zam sonrasında LPG'nin litresi yeniden 10 TL'nin üstüne çıkacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (08 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt fiyatları 

Benzin fiyatı: 21,19 TL

Motorin fiyatı:  20,70 TL

LPG (Otogaz) fiyatı:  9,67  TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,24 TL

Motorin fiyatı: 20,76 TL 

LPG (Otogaz) fiyatı: 9,94 TL

Ankara Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,60 TL

Motorin fiyatı: 21,14 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 9,87 TL

İzmir Akaryakıt fiyatları

Benzin fiyatı: 21,59 TL

Motorin fiyatı: 21,25 TL

LPG (Otogaz) fiyatı: 9,72 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...