Akbank’ta üst düzey atamalar: Yeni genel müdür belli oldu, 'Özgür Demirtaş' kararı verildi

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Akbank’ta üst düzey atamalar: Yeni genel müdür belli oldu, 'Özgür Demirtaş' kararı verildi

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Sabancı’lara ait Akbank’ta üst düzey atamalar gerçekleşti. Bankadan yapılana açıklamada "Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda ve 2 Ekim 2023'ten geçerli olmak üzere bankamızda 2012 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Sabri Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve murahhas üye, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştır. Cenk Kaan Gür'ün genel müdür olarak atanması kararlaştırılmıştır." denildi. Öte yandan Özgür Demirtaş'la ilgili karar verildi.

Banklarda üst düzey değişimler devam ediyor. Vakıf Katılım'ın ardından bir banka daha harekete geçti. Türkiye’nin özel bankalarından Akbank T.A.Ş'de, yönetim kurulu üyeleri görev dağılımı yaptı ve yeni genel müdür atandı. Buna göre; Hakan Binbaşgil yönetim kurulu başkanı yardımcısı olarak atanırken, bankanın yeni genel müdürü Cenk Kaan Gür oldu. Banka yönetimi ekonomist Özgür Demirtaş'ın istifasını kabul ettiğini bildirildi. 

KAP'A BİLDİRİLDİ

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda ve 2 Ekim 2023'ten geçerli olmak üzere bankamızda 2012 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Sabri Hakan Binbaşgil, yönetim kurulu başkan yardımcısı ve murahhas üye, Eyüp Engin yönetim kurulu üyesi olarak atanmıştır. Cenk Kaan Gür'ün genel müdür olarak atanması kararlaştırılmıştır.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ'IN İSTİFASI KABUL EDİLDİ

Öte yandan aynı açıklamada ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'ın istifasına da yer verildi. İstifanın kabul edildiği bildirilirken "Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Demirtaş'ın görevinden istifası kabul edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

CENK KAAN GÜR KİMDİR?

Cenk Kaan Gür, Gazi Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık bölümünün ardından, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Executive MBA Yüksek Lisansını tamamladı. Meslek hayatına Garanti Bankası’nda başlayan Gür, Kurumsal, Ticari ve KOBİ Bankacılığı alanlarında Şube ve Bölge Müdürlüğü’nü takiben KOBİ işkolundan sorumlu Pazarlama Koordinatörlüğü görevini yerine getirdi.

2011 yılında Akbank’a KOBİ Bankacılığından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılan Gür, görevine 2013 – 2017 yılları arasında Nakit Yönetimi ve Dış Ticaret bölümlerinin de içerisinde yer aldığı Ticari Bankacılık iş kolundan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etti.

Gür ayrıca, Akbank’ta görev yaptığı süre içerisinde Ak Finansal Kiralama’da Yönetim Kurulu Başkanı ve Ak Yatırım Menkul Değerler’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı vazifelerini de üstlendi.

Kaan Gür, Ekim 2017’de Alternatif Bank’a Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak katıldı. Gür bankadaki görevlerine ek olarak iştirak şirketlerinden Alternatif Lease’de Yönetim Kurulu Başkanı, Alternatif Yatırım’da ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyordu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...