Altın fiyatları düşüyor! İşte son güncel altın fiyatları

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altın fiyatları düşüyor! İşte son güncel altın fiyatları

Ekonomi Haberleri

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. 22 Mart 2023 tarihi itibarıyla çeyrek altın fiyatı 1.953 TL'den satılıyor.  Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararını açıklaması sonrasında altın fiyatlarındaki gelişmelerin ne olacağı ise merakla bekleniyor.

Çeyrek altın ve gram altın fiyatları yatırımcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Piyasalardaki hareketlilik sonucu tahminlerin zorlaştığı altın fiyatları 22 Mart 2023 tarihi itibarıyla şöyle:

Çeyrek altın fiyatı 1.953 TL
Gram altın fiyatı 1.186 TL    
Yarım altın fiyatı 3.913 TL
Tam altın fiyatı 7.790 TL

ANALİSTLER NE DİYOR?

Analistler, yarın açıklanacak ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararları öncesinde artan belirsizliklerin fiyatlamaları zorlaştırdığını ifade ederek, ABD ve Avrupa'da bankacılık sektörüne ilişkin gelişmelerin de yakından takip edildiğini belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in yüzde 73 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, sene sonuna kadar ise 100 baz puanlık faiz indiriminin beklendiğini söyledi.

Analist İslam Memiş, altın fiyatlarının durumu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

"22 Mart'ta Amerika Merkez Bankası FED'in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz arttırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var. Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED'i biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz arttırımı gündeme gelebilir. Önemli olan Amerika Merkez Bankası hazirandan sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz arttırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreğiyle alakalı tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi var. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında."

DARPHANE ALTIN SERTİFİKASI BORSA İSTANBUL'DA İŞLEM GÖRMEYE BAŞLADI

Altın sertifikaları istenildiği zaman Darphaneden fiziken teslim alınabilecek. İlk etapta 5 ton olmak üzere, 995 saflıkta, 500 milyon adet sertifikayı işleme açıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...