Altın fiyatları için en zor karar! Ya düşüş ya yükseliş: Uzman isim satış için seviye verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Dünya
- Güncelleme:
Altın fiyatları için en zor karar! Ya düşüş ya yükseliş: Uzman isim satış için seviye verdi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Dünya

Altın fiyatları son 7 ayın en düşük rakamını görerek tarihi seviyelere indi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, altının karar aşamasında olduğunu söyleyerek satış için seviye verdi.

Fed'in Eylül ayını şahin tonda pas geçmesinin ardından dolar uluslararası piyasalarda güçlenirken altın fiyatları giderek düşüyor. Son bir haftada 100 doları aşkın değer kaybeden Ons altın bugün kritik 1820 dolar seviyesinin de altına indi. Son 7 ayın en düşük seviyesine inen altın fiyatları için Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı'dan tahmin ve uyarı geldi.

ALTINDA SATIŞLARIN HIZLANACAĞI SEVİYE

Dünya'da yer alan habere göre altının, dolar endeksinin 107 seviyelerini aşması ve ABD 10 yıllıkların etkisi ile düştüğüne dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, “Fed’in enflasyondaki yükseliş eğiliminin, enerji maliyetleri dolayısıyla devam edebileceği beklentisi ve faiz artışı konusunu masada tutması altını baskılıyor. Fiyatlar 1.930 dolar üzerinde tutunamadı. Ons altın 2.080 zirvesinden yüzde 12 aşağıda ve 1.800 dolar altında satışların derinleşme riski var." dedi.

Altın fiyatları için en zor karar! Ya düşüş ya yükseliş: Uzman isim satış için seviye verdi

ALTIN KARAR AŞAMASINDA

Orta ve uzun vadede yükseliş öngörüsü koruduğunu belirten Sarı, "Ama kısa vadeli düşüşler için dip oluşumu 1730 -1800 bandında olabilir. Kısa süre içinde yeniden 1.880 dolar üzerindeki kapanışlar yükseliş umutlarını yeşertebilir. 1.730 dolar desteğini ve 1.880 dolar direncini yakından izleyeceğiz. Uzun vadeli yön için altın karar aşamasında diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

GRAM ALTINDA ÖNE ÇIKAN SEVİYELER

İç piyasada altın talebi hala canlı olduğunu söyleyen Sarı, altın ithalatına getirilen kotanın etkisi ile uluslararası fiyat ile kuyumcu fiyatı arasında 50-60 TL arasında değişen farklılıklar olduğunu belirtti ve şunları söyledi;

“Dolarda yükseliş eğilimi devam ettikçe gram altın yatay bir bantta kalsa da değerini koruyor. 1.600 TL seviyesi destek olarak takip edilecek. 1.700 TL ise yükselişin devamı için aşılması gereken bir seviye olarak karşımıza çıkıyor.”

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...