Altın yükseliyor, dolar yatay... Borsa frene bastı o hisseler parladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Altın yükseliyor, dolar yatay... Borsa frene bastı o hisseler parladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Dolar, altın ve borsada son dakika!.. 10 gündür soluksuz yükselerek 9000 sınırına dayanan BİST100 endeksi, bugün yüzde 0,29 düşüşle 8843 puandan kapandı. Enerji sektör hisselerinin endeksten pozitif ayrışarak öne çıktığı görüldü. Özellikle Europower Enerji, Smart Güneş Teknolojileri, Akfen Yenilenebilir Enerji ve YEO Teknoloji Enerji hisselerinde yüzde 9-10 primler dikkat çekti. Analistler son yükselişin ardından kâr satışlarının normal karşılanması gerektiğini, endekste ilk olarak 8800-8750 bandının kritik destek bölgesi olduğunu vurguluyor. Altın fiyatlarında yükseliş, dövizde ise yatay eğilim devam etti. İşte piyasalarda 7 Şubat işlem gününün özeti...

Türkiye Gazetesi Özel- Borsa İstanbul’da BİST100 endeksi 23 Ocaktan itibaren son 10 işlem gününde arka arkaya yükselmesinin ardından, 7 Şubat işlemlerinde sınırlı değer kaybı yaşadı. Endeks günü, yüzde 0,29 gerileme ile 8843 puandan tamamladı. En yüksek 8939 seviyesini gören endeks tarihi zirvesini de yenilemiş oldu. Toplam işlem hacmi 133 milyar 640 milyon TL olarak gerçekleşti. Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik ve TÜPRAŞ hisseleri işlem hacminde ilk 3’te yer aldı.

EN ÇOK ENERJİ HİSSELERİ YÜKSELDİ

BİST100 endeksine dahil hisseler arasında en çok yükselen ilk 4’te bugün enerji hisselerinin olması dikkat çekti. Europower Enerji, Smart Güneş Teknolojileri, Akfen Yenilenebilir Enerji ve YEO Teknoloji Enerji hisseleri yüzde 10,00-9,94 arası primle zirvede yer aldı. CW Enerji ve ALFA Solar Enerji de yüzde 4 üzerinde yükselişle günü tamamladı.

BORSADA BU SEVİYELERE DİKKAT!

Analistler borsanın 2024 yılının başından itibaren yaklaşık yüzde 20 yükseldiğini, soluksuz gerçekleşen böyle hareketlerin ardından kâr realizasyonlarının normal karşılanması gerektiğini vurguluyor. Endekste en kısa vadede öncelikle 8800-8750 destek bandının korunmasının önemine dikkat çeken analistler, yukarıda 8940 yatay trend direnci ve 9000 psikolojik seviyenin önemli bir eşik olacağını belirtiyor. Ana senaryoda yükseliş trendinin ve onu besleyen şartların devam ettiği vurgulanıyor.

7 ŞUBAT DOLAR VE ALTIN KAPANIŞ FİYATLARI

7 Şubat işlemlerinde (TSİ 19:10 itibarıyla) ons altının 2040 doları test etmesi, gram tarafına da pozitif yansıdı. Kapalıçarşı’da gram altın fiyatı 2080 TL’ye yükseldi. Ayın saatlerde çeyrek altın satış fiyatı da 3 bin 450 TL olarak gerçekleşti.

Dolar 30,5985 ve Euro da 32,9625 seviyelerinde, yatay-yukarı eğilimini korudu.

TÜRK VARLIKLARINA BÜYÜK İLGİ

Türkiye Varlık Fonu tarafından gerçekleştiren Eurobond ihracı, günün dikkat çeken gelişmeleri arasında yer aldı. 500 milyon dolarlık ve 5 yıl vadeli Eurobond ihracına tam 14 kat talep geldi.  Başarılı bir şekilde gerçekleşen ihraçta getiri oranı %8,375 oldu.

Öte yandan Hazine’nin geçen ay, 206,8 milyar lira açık verdiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...