Araç sahipleri dikkat: Motorine 3. zam yolda... İşte güncel motorin, benzin ve otogaz fiyatları...

Düzenleyen:
Araç sahipleri dikkat: Motorine 3. zam yolda... İşte güncel motorin, benzin ve otogaz fiyatları...

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası piyasalarda OPEC kararından sonra benzine yeni zam haberi geldi. OPEC iki yılın ardından yüz yüze ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıdan kasım ayından itibaren petrol üretimini 2 milyon varil azaltma kararı çıktı. Kararın ardından fiyatlar yükselişe geçti. Akaryakıta bir zam haberi daha geldi. Bu gece yarısından itibaren motorine bir zam daha geliyor böylelikle motorine bir haftada 3. zam gelmiş olacak… Peki 6 Ekim güncel akaryakıt fiyatları nedir? Gece yarısı indirim uygulanan otogaz kaç lira oldu… İşte benzin, motorin ve otogazda son durum…

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararıyla yeniden 90 doları aştı. Motorine en son 19 Eylül’de indirim yapılmıştı. Akaryakıtta son 3 haftada değişim olmamıştı.

ÇİFTE ZAM GELMİŞTİ

Ancak brent petrolün 93 dolar seviyesine çıkması ve Rusya-Ukrayna savaşında şiddetin artmasıyla dünün ardından bugün de akaryakıta çifte zam geldi.

5 Ekim Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzin grubunda 62 kuruş, motorin grubunda 1,10 TL zam geldi. 6 Ekim Perşembe gününden itibaren benzinde 74 kuruş, motorinde 1 lira 39 kuruş zam, Otogaz fiyatlarında ise 76 kuruş indirim uygulandı.

MOTORİNE ZAM, BENZİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

7 Ekim itibariyle motorine 1 lira 53 kuruşluk bir zam daha geliyor. Benzinde ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM

Benzinin litresi İstanbul'da 20 lira 60 kuruşa, Ankara'da 20 lira 74 kuruşa, İzmir'de 20 lira 73 kuruşa yükseldi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 25 lira 61 kuruşa, Ankara'da 25 lira 74 kuruşa, İzmir'de 25 lira 75 kuruşa çıktı. Otogaz fiyatları ise uzun bir aradan sonra yeniden 10 liranın altına geriledi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...