Bakan Uraloğlu müjdeyi tarih vererek duyurdu: İstanbul’a yeni metro

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Bakan Uraloğlu müjdeyi tarih vererek duyurdu: İstanbul’a yeni metro

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbullular için yeni metro müjdesini duyurdu. Metro hattının açılışı için tarih veren Bakan Uraloğlu hattın ekonomik olarak 6.1 milyar dolarlık katkı sağlayacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu,  Bakanlık tarafından yapılan 5 ilde 102 km uzunluğunda raylı sistem çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

İstanbul’daki raylı sistem çalışmalarına değinen Uraloğlu, “İstanbul'da yapımı tamamlanıp halkın hizmetine sunulan 130.2 km raylı sistem inşaatı bulunmaktadır. Bu hatlar, Gebze Halkalı Banliyo hattı, Levent Hisarüstü metro hattı, Tavşantepe Sabiha Gökçen havalimanı hattı. Başakşehir Çam Sakura Şehir Hastanesi- Kayaşehir metro hattıdır. Toplam uzunluğu 55.7 km olan 5 hatta çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi. 

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı devamında Kağıthane Gayrettepe metro hattı olduğunu söyleyen Uraloğlu  Altunizade Çamlıda Camii Bosna Bulvarı metro hattı, Kazlıçeşme Sirkeci raylı sistem ulaşım projesininde devam ettiğini açıkladı. 

Bakan Uraloğlu müjdeyi tarih vererek duyurdu: İstanbul’a yeni metro

1 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK

Uraloğlu açıklamalarına şu şekilde devam etti; 
Bakırköy-Kirazlı metro hattımız 8.7 km 7 istasyondan oluşmaktadır. Saatte 80 km hızla günde 1 milyon vatandaşımızın seyahat etmesini öngörüyoruz. Hattın işletmeye alınması ile Kayaşehir Bakırköy seyahat süresi 39 dk. Çam ve Sakura İncirli arası 31 dk, Kayaşehir Kirazlı arası 27 dk. Metrokent özgürlük meydanı arası seyahat süresi 30 dk olacaktır. Bu projemiz İstanbullulara zaman anlamında ciddi katkı sağlayacaktır. Bakırköy Kirazlı metro hattımız ekonomik olarak 6.1 milyar dolarlık bir katkı sağlamış olacaktır.  

HEDEF 2024’ÜN İLK ÇEYREĞİ

7 istasyonda 105 bin metrekare, yapı alanının yüzde 90’ını bitirmiş olduk. Demiryolu ray montajının 15 km’sini tamamlamış oluyoruz. Kaba inşaat işlerini tamamladık. İstasyon ince işleri, betonarme, elektromekanik vb imalatların en kısa sürede tamamlanıp projenin 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılmasını planlıyoruz. Bunun şubat ayı içerisinde inşallah İstanbul’un hizmetine verilebileceğini gördük. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...