Bank of China’dan Turkcell’e 30 milyon avro ‘yeşil kredi’

- Güncelleme:
Bank of China’dan Turkcell’e 30 milyon avro ‘yeşil kredi’

Ekonomi Haberleri

Turkcell yenilenebilir enerji yatırımlarının finansmanı için Çin’in en köklü bankalarından Bank of China ile 30 milyon avro tutarında “yeşil kredi” sözleşmesi imzaladı.

Söz konusu kredi, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı üretim tesisleri kurulumu için yapılacak ek yatırımların finansmanında kullanılacak. Kredinin vadesi ilk yılı geri ödemesiz olmak üzere 5 yıl olacak. Elektrik tüketiminin yüzde 100’ünü 2030’a kadar yenilenebilir enerji kaynaklardan karşılama ve 2050’ye kadar net sıfır olma hedefiyle yola çıktıklarını belirten Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kamil Kalyon “Telekomünikasyon sektöründe yenilenebilir enerjiye en çok yatırım yapan şirketiz ve bu alandaki yatırımlarımızı da artırarak devam ediyoruz. 2030’a kadar elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü kendi yenilenebilir enerji kaynaklarımız ile karşılama hedefimiz kapsamında son adımı Bank of China ile yaptığımız 30 milyon avroluk yeni bir ‘yeşil kredi’ sözleşmesiyle attık. Yenilenebilir enerji yatırımlarımız için finansman sağlayacak benzer kredilerle karbon ayak izimizi azaltarak çevreye karşı sorumluluğumuzu yerine getirirken, finansman maliyetlerimizi de düşürüyoruz. Turkcell olarak sürdürülebilir faaliyetlerimize kaynak oluşturma çalışmalarımız kapsamında yapacağımız yeni yatırımlarla ‘yeşil kredi’ kullanımını da sürdüreceğiz” dedi. Bank of China, Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Dalei Ding ise Türkiye’ye yeşil finansman desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...