Banka kârları katlandı borsada hisseler uçtu

Banka kârları katlandı borsada hisseler uçtu

EKONOMİ Haberleri

Borsa İstanbul, üç haftadır yabancı yatırımcının girişiyle tarihî zirvelerini gördü. Kârlarını 15 kata kadar çıkaran bankalar öncülüğünde BİST100 Endeksi, 3 bin 120 puanın üzerine çıktı.

 İlk yarı bilançoları oldukça iyi gelen bankacılık sektöründe cuma günü kapanışta Merkez Bankası PPK’dan gelen sürpriz faiz indirimi sonrası alınması muhtemel makroihtiyati önlemlerin endişesiyle gerileme yaşansa da yeni haftanın ilk işlem gününde alınan makroihtiyati önlemlere rağmen yükseliş trendi geri geldi ve dün bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 6’yı aştı. Bankacılık endeksi ağustos ayı içinde ise yüzde 30’un üzerinde getiri sağladı. Son 1 ayda ise bankacılık endeksindeki yükseliş yüzde 45’i buldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün yaptığı açıklamada yabancı yatırımcıların borsaya 300 milyon dolarlık giriş yaptığını dile getirirken, analistler son üç haftadır yabancı girişinin yaşandığını ve yabancıların bankacılık endeksinde aktif olduklarını dile getiriyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...