Bitcoin'de ibre yukarıyı gösteriyor! Kritik seviyeleri tek tek test etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bitcoin'de ibre yukarıyı gösteriyor! Kritik seviyeleri tek tek test etti

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İbre yukarıyı gösteren Bitcoin fiyatları, kritik seviyeleri tek tek test etmesinin ardından kripto para yatırımcılarının yakın takibinde. Peki, BTC bugün ne kadar? Bitcoin'de yükseliş sürecek mi? İşte bilinmesi gerekenler...

Kripto paraların atası olarak gösterilen Bitcoin son 24 saatte yüzde 1.2 artışla 72 bin 112 dolar seviyesinde bulunuyor. Analistler kısa vadede 71 bin doların üzerinde kalıcılık sağlanmasının piyasayı daha hareketlendireceği görüşünde. Diğer yandan piyasadaki talebe göre hızlı dalgalanmalar yaşanan kripto paralara ilişkin gelişmeleri yakından takip etmek önem taşıyor.

Kripto para birimi Bitcoin, 11 Mart işlemlerinde 72 bin doları aştı. 73 bin dolara yaklaşan BTC’de ilk etapta 74 bin dolara seviyelerinin izlendiği kaydedildi. Analistlere göre; kâr satışlarında özellikle 66 bin 200 dolar ana desteğinin korunması büyük önem arz ediyor.

BITCOIN’DEKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

Ocak ayında ABD’de para piyasası fonlarına Bitcoin’e yatırım yapma izninin resmi olarak verilmesi, kripto arzını azaltacak HALVING (Bölünme) işleminin yaklaşması ve FED’den faiz indirimi beklentileri, Bitcoin'deki bu yükseliş trendine destek olan ana sebepler arasında yer alıyor.

TEKNİK GÖSTERGELER NE DİYOR?

Analistler, Bitcoin’e bu sene 7,5 milyar dolarlık bir para girişinin yaşandığını dikkat çekerek yatırımcılar için destek ve direnç seviyelerini de açıkladı. Bitcoin’de kısa vadede Bitcoin’de yaşanabilecek gerilemelerin 68 bin 400-66 bin 200 seviyelerinde karşılanması önem taşıyor. Orta vadede 64 bin desteğinin korunması, fiyatlarda sağlıklı dengelenme için kritik görülüyor. Analistlere göre, en kısa vadede bakıldığında ise, 2021 yılındaki zirveye işaret eden 69,000 BTC için kritik. Bu seviye üzerinde 4 saatlik ve günlük kapanışlar, ilk etapta 74 bin dolara varabilecek yükselişleri destekleyebilir.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...