Bölgeden petrol fışkırıyor! Bir kuyu daha açıldı, iki noktaya dikkat! İşte İngilizlerin haritaları...

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

İngilizler 'petrol yok' dedi, yapılan araştırmalar tam tersini ortaya koydu. Adana'da bulunan 1 milyar dolarlık rezerv artacak gibi görünüyor. Bölgede yeni bir kuyu daha açılırken araştırmalar sürüyor. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Esat Arslan canlı yayında İngilizlerin bölgedeki petrol haritalarını gösterdi, araştırmaları anlattı. İşte İngilizlerin haritaları...

Türkiye, yıllar önce arama yapan yabancı şirketlerin 'petrol yok' diyerek kapattığı kuyularda denetim yapmaya devam ediyor. Ekipler özellikle Adana ve çevresinde yoğunlaşırken, kapatılan kuyuların çevresinde gerçekleştirilen çalışmalar sonrası bölgede bulunan yüksek kaliteli petrol, araştırmaların sürmesine neden oluyor.

‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında bulunan 1 milyar dolarlık rezerv sonrası alanda yeni bir kuyu daha açıldı. TPAO tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmalar sonrası yeni bir müjdeli haber daha bekleniyor. Çalışmaların sürdüğü alana dair açıklamalarda bulunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Dr. Esat Arslan, İngilizlerin bölgede yaptığı petrol araştırmalarını anlattı.

İNGİLİZLERİN HARİTALARINI GÖSTERDİ

Bölgedeki toprak yapısını inceleyen İngilizlerin bölgenin petrol haritasını çıkardığını söyleyen Arslan, dikkat çeken değerlendirmelere bulundu. A Haber'e açıklamalarda bulunan Arslan, 1956 yılında çizildiği belirtilen haritalarda o noktaları göstererek, Ağzıkara ve Hocalı bölgelerinde 3 tane sondaj yapıldığını ve araştırmalar sonunda burada petrol bulunduğunu ifade etti.

MEHLİKA TAŞMAN'IN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR...

Bölgedeki eski araştırmalara ve açılan kuyulara değinen Arslan, "Bu konuda 2 kişiden bahsetmemiz lazım. Mehlika Taşman'ın yaptığı çalışmalardan bahsedeceğim. Çok önemli bir kişi. Çünkü 1912 doğumlu, Amerikan Lisesi mezunu. 1938 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ABD'ye gönderilmiş ve buralara gelmiş" dedi.

Haritaları gösteren Arslan, "Haritada da gösterelim. İngilizce doküman olarak ifade ediyoruz. Burada incelemelerde bulunmuş. Petrolün en önemli tek hücreli terliksiler diye ifade ettiğimiz şeyleri incelemişler burada. Bu hakikatten çok önemli" açıklamasında bulundu.

Bölgeden petrol fışkırıyor! Bir kuyu daha açıldı, iki noktaya dikkat! İşte İngilizlerin haritaları...

"BÖLGEDE 3 SONDAJ YAPILMIŞ"

"Burada görüyorsunuz bulunmuş olduğumuz Ağzıkara bölgesini gösteriyoruz aşağıda bir de Hocalı bölgesini incelemişler" diyen Arslan, şu ifadeleri kullandı:

"Hocalı ve Ağzıkara bölgelerinde yaklaşık 3 tane sondaj yapılmış. Sondaj içerisinde almış oldukları Foraminifera yapıları inceleyerek burada özellikle şu anda yapmış olduğumuz işlem nedir, fosil yakıttır.

"'DENİZLERİMİZDE MUTLAKA VAR' DEMİŞ"

Biz fosilleri arıyoruz. Bütün petrolün kayaların büyük hava ile teması kesilerek altta kalan bu yapıyı inceleyerek evet burada petrol vardır demişler. Mehlika Taşman denizlerimizde mutlaka var demiş. Bunun da altını çizerek söylemiş. Bunlar petrolün öncüleri. Birçok yayınlar yapmışlar."

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...