Borsa geriledi, altın yükseldi

Borsa geriledi, altın yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Geçen hafta yatırım araçlarından altın kazandırırken, borsa kaybettirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftayı yüzde 2 kayıpla 1.943,81 puandan tamamladı.  En çok yükselen hisse, yüzde 13,24 ile Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı oldu. Onu yüzde 12,20 ile ARD Grup Bilişim ve yüzde 8,96 primle Girişim Elektrik izledi. En çok değer kaybedenler ise yüzde 10,48 ile Eczacıbaşı İlaç, yüzde 8,79 ile Global Yatırım Holding ve yüzde 8,36 ile TAV Havalimanları Holding şeklinde sıralandı. Bu arada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı geçen hafta yüzde 1,03 artışla 785 liraya yükseldi. Dolar, 13,54 TL'de kalarak yatay seyrini sürdürdü.

Analistler “ABD'de tarım dışı istihdam ocakta 467 bin arttı. Beklenti, 150 bin civarında artış yönündeydi. Beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşen bu rakam, FED'in sıkılaşma takviminde bir aksamaya sebep olmayacak. Ancak kripto varlıklar ve ons üzerindeki baskı hafifledi. Borsa için ise destek bölgelerindeyiz. Tepki alımları gelebilir” görüşünü dile getiriyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...