Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye için yasal süreç başlıyor: Cumhuriyet hediyesi Meclis'e geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye için yasal süreç başlıyor: Cumhuriyet hediyesi Meclis'e geldi

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara talimat vermesinin ardından, yasa çalışmaları için süreç başladı. Çalışan emeklilere verilecek ikramiye için önerge AK Parti Grubuna gönderildi.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Kasım ayı içinde çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye'nin ardından, hükümet çalışan emekliler için harekete geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışan emeklilere ve Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara talimat verdi. Yasa çalışmaları için süreç başladı. Çalışan emeklilere verilecek ikramiye için önerge AK Parti Grubuna gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

YASAL SÜREÇ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine iki bakanlık çalışmalarını tamamladı. Çalışmayan emekliye ikramiye önergesi 80 maddelik torba yasaya eklenmesi için AK Parti grubuna gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı "Tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı." açıklamasını yaptı.

4,7 milyon emekliye yapılacak ödemelerin sigorta tahsis numarasına göre 15 Aralık'a kadar yapılması bekleniyor.

CUMHURİYET HEDİYESİNİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Ekim'de gerçekleştirilen Kabine toplantısının ardından "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." sözleriyle duyurduğu Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla ödenen ikramiyeni kapsamı genişliyor. 

Ekim ayında meclisten geçerek Kasım ayının ilk iki haftasında ödemeleri tamamlanan çalışmayan SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığı emeklilerinin yanı sıra şimdi de çalışan emekliler için kollar sıvandı. 5 bin liralık ikramiyeden 1,6 milyon civarında Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçinin yanı sıra  vergi mükellefi olmuş ancak faaliyetini sonlandırmasına rağmen ticaret odasında kaydı silinmemiş esnaf da ikramiye alamamıştı.

ERDOĞAN’DAN ‘EMEKLİYE 5000 TL İKRAMİYE’ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta bu konudaki görüşlerini paylaştı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik. Pazartesi günkü kabine toplantımızda Çalışma ve Maliye Bakanlarımıza gerekli düzenleme ve düzeltmelerin süratle yapılması talimatını verdim. Bakanlarımız hazırlıklarını bugün itibarıyla tamamladılar. İnşallah önümüzdeki hafta ilgili kanun teklifini Meclisimize sunacağız. İlk düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve Bağkur'lu esnaf emeklilerimiz başta olmak üzere 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız. Böylece 15 milyon 120 bin emeklimizin tamamına bir defaya mahsus 5 bin liralık ödeme gerçekleştirmiş olacağız."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...