Cennet hurması hasadı başladı: 20 ton ürün bekleniyor: Kurutulunca 10 kat değerleniyor

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cennet hurması hasadı başladı: 20 ton ürün bekleniyor: Kurutulunca 10 kat değerleniyor

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Denizli'de cennet hurması hasadı başladı. Bu yıl 20 tona yakın hasat yapılması bekleniyor.

Cennet hurmasının Denizli'deki üretim alanları her geçen gün artıyor. Bu sezonda hasat başladı. Cennet hurması, bölgeye has aroması ve lezzeti sayesinde büyük talep görüyor, bu yıl 20 tona yakın hasat yapılması öngörülüyor.

Denizli'nin Honaz ilçesi, binlerce dönüm ekili alanıyla Türkiye'nin cennet hurması ihracatının yüzde 80'ini karşılıyor. Honaz ilçesinde hasat heyecanı başladı. Üreticiler, tam olarak olgunlaşmamış cennet hurmalarını ağaç dallarından tek tek topluyor, mevsimlik tarım işçilerinin yardımıyla 1 yıldır emek verdikleri ürünlerini kasalara diziyor. Kasalara doldurulan hurmaların bir bölümü yurt içi bir bölümü yurt dışındaki pazarlarda tüketicilere sunuluyor, ürünün bir bölümü ise kuru hurma elde etmek için evlere getirilerek işleniyor.

10 KAT DAHA YÜKSEK FİYATA SATILIYOR

Yaş ve kuru olmak üzere iki çeşitten oluşan cennet hurmasının Denizli’deki üretim alanları ise her yıl gittikçe artıyor. Hurmanın en çok yaygın olduğu yerler arasında Honaz, Sarayköy, Merkezefendi ve Pamukkale ilçeleri yer alıyor. Genellikle yaş ve kuru olarak tüketilen hurmanın kilogramı yaş olarak 10 ila 15 TL civarında iken, kurutulduğu zaman ise değeri yaşından 10 kat daha yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor.

Cennet hurması hasadı başladı: 20 ton ürün bekleniyor: Kurutulunca 10 kat değerleniyor
Yüksek kalitesi ve aroması nedeniyle ülke ihracatının yarısından fazlasını karşılayan Denizli’de bu yıl 20 tona yakın cennet hurması hasadının yapılacağı ve hasadın Kasın ayının ortalarına kadar devam etmesinin beklendiği bildirildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...