Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçen yıl ticari hacim 24 milyon doları aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geçen yıl ticari hacim 24 milyon doları aştı
Başlık ResmiCumhurbaskani Erdogan: Geçen yil ticari hacim 24 milyon dolari asti

Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısında bir araya geldi. İki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımları görüşüldü.

Kaydet
a- | +A

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımları değerlendirdiklerini bildirdi.
Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı, başta Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda, iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerini geliştirmeye yönelik adımları değerlendirdiklerini bildirdi.

“İKİ ÜLKE ARASINDA TİCARİ GELİŞMELERİ DEĞERLENDİRDİK”

Bakan Muş, toplantı hakkında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, "Irak Başbakanı Sayın Muhammed Şiya es-Sudani'nin teşrifleriyle Türkiye-Irak Yuvarlak Masa Toplantısı'nı Ankara'da gerçekleştirdik. İş dünyası temsilcilerinin de katılımıyla Irak ile ikili ekonomik ve ticari ilişkilerimizi geliştirmeye yönelik atılacak adımları değerlendirdik." ifadelerine yer verdi.

BAKMADAN GEÇME
Ticaret Bakanı Mehmet Muş
HABER

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan büyüme açıklaması: Biz Türkiye olarak büyümemizi 2023’te de sürdürmek istiyoruz

Ticaret Bakanı Mehmet Muş
HABER

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan ilk açıklama

GEÇEN YIL Kİ TİCARİ HACİM 24 MİLYON DOLARI AŞTI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Sudani ile dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Türkiye ve Irak'ın, geçen yıl 24 milyar doları aşarak rekor kıran aralarındaki ticaret hacmini daha da artırma potansiyeline sahip olduğuna işaret ederek, "Şüphesiz bu hedefe ulaşmak için ticaretin önündeki tarife dışı engel ve kısıtlamaların kaldırılması gerekiyor. Kardeşim Sudani ile bu hususta hemfikir olduğumuzu memnuniyetle gördüm." ifadesini kullanmıştı.

AA

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.