DASK'tan rekor tazminat: Ödemeler 31 milyar TL'yi aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DASK'tan rekor tazminat: Ödemeler 31 milyar TL'yi aştı

Ekonomi Haberleri

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), evrak eksikliği bulunmayan tüm hasar dosyalarının ödemesinin gerçekleştirildiğini duyurdu. DASK şuana kadar 530 bin dosyada işlemleri tamamladığını ve ödemelerin 31 milyar lirayı aştığını açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili etklieyen asrın felaketinin üzerinden tam 6 ay geçti. Deprem bölgesindeki yaraları sarmak için tüm kurum, kuruluşlar ve halk adeta tek yürek oldu. Bölgeye destekler sürerken, Doğan Afet Sigortalar Kurumu (DASK), bu süreçte kritik bir rol oynuyor.

DASK,  586 bin hasar ihbarı aldıklarını ve 530 bin dosyanın işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca şuan işlemi devam eden 23 bin dosya bulunurken, 33 bin dosyada ise eksik evrak bulunduğu için işlem başlatılamıyor.

Şuana kadar DASK'ın ödediği tazminat ise 31 milyar lirayı geçmiş durumda.

DOĞRU BEYAN VERMEK ÇOK ÖNEMLİ

Asrın felaketi DASK'ın önemini ortaya koydu. Doğru beyanda bulunmak, zorunlu deprem sigortası yaptırırken çok kritik bir husus. Çünkü yanlış beyanda bulunanlar olası afetlerde binalarının hasar görmesi sonucunda eksik tazminat alma riskiyle karşılaşıyor.

TRT Haber'in sorularını yanıtlayan, Türk Reasürans Genel Müdürü ve DASK Teknik İşletmecisi Selva Eren, "Sigortalarını, yaptıkları aracı kurumlar üzerinden mutlak suretle doğru telefon numaralarını, doğru iletişim bilgilerinin mutlaka poliçenin üzerinde olmasına dikkat etmeleri gerçekten çok önemli. Metrekare bilgisinin mutlaka birebir doğru olması, gerçek metrekarelerle yapılması büyük önem taşıyor" diyor.

DASK'tan rekor tazminat: Ödemeler 31 milyar TL'yi aştı

DASK BÜYÜYOR

22 yılı aşkın süredir DASK'ın başarılı bir şekilde işlediğini söyleyen Eren, "Bizim getirdiğimiz nokta deprem öncesi 23,5 milyara ulaştırdık DASK'ın fon büyüklüğünü. Tabii ki bunun haricinde de bir reasürans korumamız var ve bu reasürans korumasıyla beraber aslında DASK'ın toplam ödeme gücü 117 milyar diyebiliriz" şeklinde konuştu.

ZORUNLU AFET SİGORTASI GELİYOR

DASK'ın kapsamını genişletmeye yönelik çalışmalar tamamlandı. Artık 'zorunlu deprem sigortası' yerini 'afet sigortasına' bırakacak.

Sel, orman yangını, heyelan, deprem gibi bütün doğal afetler, afet sigortası kapsamına alınacak.

Kısa sürede tamamlanılması düşünülen düzenlemelerin ardından, ZASK poliçelerinin 01 Ocak 2024'ten itibaren hayata geçirilmesi planlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:TRT Haber

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Dogan 6 Ağustos 2023 22:19

Ödemelerde üzüyorlar 6 ay sonra exper geliyor çok karışık ödeme yapıyor itiraz ettim cevap 30dür gelmedi

Sonraki Haber Yükleniyor...