Tgrt Haber

Deprem bölgesini de kapsayan petrol kararı: TPAO 15 saha için arama ruhsatı aldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deprem bölgesini de kapsayan petrol kararı: TPAO 15 saha için arama ruhsatı aldı

Ekonomi Haberleri

Karadeniz'de bulunan 21 sahada petrol arama ruhsatlarının süresini uzatan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO)'na aralarında Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın da bulunduğu 9 ildeki 15 saha için de ruhsat verildi.

Son yıllarda karada ve denizde petrol arama çalışmalarına hız veren Türkiye, keşifleriyle gücüne güç katmaya devam ediyor. Bu kapsamda hareket eden Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 9 ildeki 15 saha için daha petrol arama ruhsatı aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, TPAO'ya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bingöl, Elazığ, Antalya, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş illerinin sınırları içerisinde yer alan ve büyüklükleri 15 bin 427 hektar ile 61 bin 888 hektar arasında değişen 15 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verildi.

KARADENİZ'DEKİ 21 SAHADA SÜRE UZATILMIŞTI

Resmi Gazete'nin dün yayımlanan sayısında ise TPAO hakkında yeni bir karar yer almıştı. Bu karara göre; TPAO'nun Karadeniz'de ikili sınırlandırma anlaşmalarıyla belirlenen deniz yetki alanları içerisinde Münhasır Ekonomik Bölge/Kıta Sahanlığı içindeki 21 sahayı kapsayan arama ruhsatlarının süresi 23 Ekim 2022'den 23 Ekim 2025'e kadar uzatıldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...