Depremzedelere müjde: 50 bin konut aralıkta teslim

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Depremzedelere müjde: 50 bin konut aralıkta teslim

Ekonomi Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki aralık ayında deprem bölgesinde 50 bin konutun daha inşasının bitirileceğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla konutların hak sahiplerine teslim edileceğinin müjdesini verdi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Kabine toplantısı sonrası soruları cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden zarar gören şehirlerde çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi. Özhaseki “200 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. Altyapısı ve üstyapısıyla, yollarıyla yeni şehirler inşa ediliyor. Ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

İSTANBUL PROJESİ BU AY HAZIR

Beton firmalarıyla yaptıkları toplantılara değinen Özhaseki, fahiş fiyat artışılarının kabul edilemeyeceğini, piyasa gerçekleriyle uyuşmadığını belirterek “Gerekirse kanuni düzenlemeyle fırsatçılığın önüne geçeceğiz. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara’nın dönüşümünü hızlandıracağız. Şimdi İstanbul’da ‘Yarısı Bizden’ kampanyası yürütüyoruz. 250 bin Sosyal Konut Projesi var. Bunların projesini kasım ayı sonuna kadar bitiririz. 1 milyon 20 bin müracaat oldu. Süreci hızlandırarak kentsel dönüşüme yeni bir soluk katacağız” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...