e-Ticaret’te karne hareketliliği

- Güncelleme:
e-Ticaret’te karne hareketliliği

Ekonomi Haberleri

Sömestir tatili ile birlikte e-Ticaret sektöründe karne hareketliliği yaşanıyor. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, karne tatili öncesi gençlere yönelik alışverişlerin ve hediye aramalarında artış görüldüğünü, bu ürünlere talebin hafta boyunca devam etmesini beklediklerini söyledi.

Çevikoğlu “Çocuklarını ödüllendirmek isteyen ailelerin çoğunluğu 150-300 liralık ürünlerle sepetini dolduruyor. Son dönemdeki tespitlerimize göre, sırasıyla bu rakamları 300-500 lira arasında değişen hediyeler ve 500-1.000 lira arasında olan hediyeler izliyor” diye konuştu.

Gençlere en çok hediye edilen ürünleri de sıralayan Çevikoğlu, “Bu dönemde tercih edilen hediyeler içerisinde kitap, saat, kolye, müzik aleti ve ayakkabı gibi ürünlerin de hediye edildiğini görüyoruz. Maddi değeri yüksek hediyeler içerisinde ise en çok oyun konsolu, telefon, bilgisayar, scooter ve fotoğraf makinesi gibi ürünler alınıyor. Son yıllarda klasik hediyelerden ziyade farklı tür hediyeler de sepetlere giriyor” ifadelerini kullandı. Karne hediyelerinin anne-baba dışında diğer aile büyükleri ve akrabalar tarafından da alındığını sözlerine ekleyen Çevikoğlu “Karneler sonrası gelen hediyeleri genellikle gençler kendileri seçiyor. Pandemi süreciyle birlikte tüm yaş gruplarını çevrim içi ortamlarda görmeye başladık. Torun, yeğen gibi çocukları sevindirmek isteyen farklı yaş gruplarındaki yetişkinlerin de çevrim içi alışverişi tercih ettiğini görüyoruz. E-Ticaret’in her yaş grubu tarafından tercih edildiğini gözlemliyoruz” dedi. CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...