Ehliyet almayı düşünenler dikkat.. Cep yakacak zam geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, Ajanslar
- Güncelleme:
Ehliyet almayı düşünenler dikkat.. Cep yakacak zam geliyor

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi, Ajanslar

Ehliyet almayı bugüne kadar öteleyenler için son şans için tarih belli oldu. Sürücü adaylarının cebi akaryakıt, asgari ücret, araç fiyatları, kira, yedek parça gibi bir çok kalemde artan ehliyet fiyatları nedeniyle daha da yanacak. Sektör temsilcisi uyardı, ehliyet fiyatı 20 bin TL'yi bulacak.

Akaryakıt fiyatlarının zamlandıkça zamlanması, asgari ücret, kira ve yedek parçalarda yaşanan artışlar nedeniyle ehliyet fiyatlarına büyük zam geliyor. Bugüne kadar ehliyet almayı öteleyen veya yaşı yeni tutan kişiler için tarih belli oldu. Sektör temsilcisinden uyarı geldi yıl başından sonra ehliyet fiyatları 20 bin TL'yi bulacak.

EHLİYET FİYATLARINA ZAM GELİYOR

Konuyla ilgili olarak İzmir Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Tolga Abacı'dan uyarı geldi. Abacı, 2024 yılı için fiyatların tüm harcamalar dahil 20 bin TL'yi bulacağını söyledi. Tolga Abacı, ehliyet fiyatlarına ilişkin şunları söyledi:

“Kursiyerler sınav güzergahında 14 direksiyon dersi almak zorunda. Ayrıca her bir dersin 50 dakika olması gerekiyor. Kursiyerlerin kullandıkları araçlar yoruluyor ve normalden 3 kata yakın yakıyor. Yedek parça maliyetlerimiz arttı.  Araçlarımızda 1 yılda en az 3 defa debriyaj seti değişiyor. Bu sadece basit bir örnek. Diğerlerini saydığımızda karşımızda ciddi bir maliyet duruyor. Buna kızamayız eğitim süreci içerisinde bu çok normal. Ama maliyet inanılmaz artış oluyor."

2023 SÜRÜCÜ BELGESİ FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi, Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...