Petrol fiyatları 100 dolara koşuyor! Yılın rekoru kırıldı, akaryakıta zam gelecek mi? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Petrol fiyatları 100 dolara koşuyor! Yılın rekoru kırıldı, akaryakıta zam gelecek mi? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Ekonomi Haberleri  / Haber Merkezi

Rallisini son 10 ayın zirvesine çıkaran petrol, gelecek aylar için büyük baskıyla karşı karşıya. Son bir yılın rekorunu kıran petrol 100 dolara koşuyor. Peki akaryakıt fiyatlarına zam gelecek mi? İşte güncel benzin ve motorin fiyatları...

Üç ayda yüzde 25 artışla 90 doları aşan Petrol fiyatları Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC+) gelen raporun ardından atağa kalktı. Brent petrol arz kesintilerinin etkisiyle 100 dolara doğru yelken açtı. Akaryakıt fiyatlarını doğrudan ilgilendiren gelişme sonrasında benzin ve motorine zam yapılıp yapılmayacağı merak uyandırdı. İşte petrol piyasası ve akaryakıt fiyatlarında son durum...

PETROL 100 DOLARA KOŞUYOR, YENİ ŞOKLAR KAPIDA

Suudi Arabistan ve Rusya’nın arz kesintilerinin etkisiyle üçüncü hafta üst üste yükseliş kaydeden Brent Petrol, 94 doları aşarak yılın en yüksek seviyesine çıktı. 94,63 ile rekor kıran ve 100 dolara koşan Brent Petrol haftayı 94,27 dolardan kapattı. Brent Petrol'ün 90 dolar civarında fiyatlanmaya devam edeceğini belirten uzmanlar 100 dolar seviyesi için uyarıyor. Commonwealth Bank of Australia Araştırma Direktörü Vivek Dhar “OPEC+ kesintileri düşünüldüğünde petrol piyasasında Brent’in 100 dolara yükseleceği ihtimali değerlendirmeli” yorumunu yaptı.

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), ise petrolde yeni şoklar yaşanabileceği konusunda uyardı. Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol arz kesintilerinin "önemli bir arz açığı" oluşturacağı ve fiyat dalgalanmalarında yeni bir artış tehdidi oluşturacağı belirten UEA, iki üreticinin 2024 başında kısıntıları gevşetmesi halinde bile petrol stoklarının ciddi şekilde tükeneceğini ve fiyatların şoklara karşı savunmasız kalacağını söyledi. 

RUSYA'NIN PETROL GELİRİ 11 AYIN REKORUNU KIRDI

Petrolde arz kesintilerinde öncü ülkelerden Rusya, bu durumdan en çok fayda sağlayan ülke oldu. Rusya'nın petrol ihracat geliri Ağustos ayında son 11 ayın en yüksek seviyesine ulaşarak 17,1 milyar dolar oldu. Petrol fiyatlarındaki artıştan faydalanan Rusya’nın toplam petrol ihracatı Ağustos'ta bir önceki ayın günlük 100 bin varil altında gerçekleşmesine rağmen, geliri Temmuz ayına göre 1,8 milyar dolar artış gösterdi.

MOTORİN VE BENZİNE ZAM GELECEK Mİ?

Petrol piyasasında yaşanan hareketli haftanın ardından iç piyasada akaryakıt fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Dolar ve petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmadan doğrudan etkilenen motorin ve benzin fiyatları hafta içi üst üste zamlandı. Motorinin litresinde 2 TL, benzinin litresinde ise 1 lira 64 kuruş zamma gidildi. Yapılan zamların ardından motorin 40 TL'yi aşarken, benzinin litresi geçen hafta gelen 2 TL'lik indirimle 40 TL sınırında kaldı.

Dolar/TL'nin yeniden 27 TL'ye dayanması ve petrol fiyatlarının 90 doları aşmasıyla benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam beklentisi oluştu. Ancak, gündemde akaryakıt fiyatları için henüz kesin bir rakam ve tarih bulunmuyor.

16 EYLÜL GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL AVRUPA YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,51 TL
İstanbul motorin fiyatı: 40,02 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,24 TL

İSTANBUL ANADOLU YAKASI AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul benzin fiyatı: 38,46 TL
İstanbul motorin fiyatı: 39,96 TL
İstanbul LPG fiyatı (Otogaz): 17,69 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Ankara benzin fiyatı: 39,08 TL
Ankara motorin fiyatı: 40,56 TL
Ankara LPG fiyatı (Otogaz): 17,60 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

İzmir benzin fiyatı: 39,20 TL
İzmir motorin fiyatı:  40,75 TL
İzmir LPG fiyatı (Otogaz): 17,31 TL

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...