EIA petrol fiyatları tahminini aşağı çekti
ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) 2015 ve 2016 için petrol fiyatları beklentisini revize etti.
Kaydet
|
Fiyat beklentilerinin aşağı yönlü revize edilmesinin en büyük nedeni olarak İran üzerindeki yaptırımların kalkmasıyla ülkenin petrol üretimini ve ihracını artırma olasılığı gösterilen rapora göre, İran'ın 2016'da petrol üretimi günlük ortalama 300 bin varil artacak.
Ayrıca gelişen ülkelerdeki ekonomik büyümenin yavaşlaması ve küresel piyasalarda artan ham petrol arzı da fiyatların aşağı yönlü revize edilmesinde etkili oldu.
EIA, ABD petrol üretiminin temmuzda bir önceki aya göre, günlük ortalama 100 bin varil azaldığını kaydederek, 2015 ve 2016 için de ülkenin petrol üretim tahminini aşağı yönlü revize etti.
ABD'deki ham petrol üretimi beklentisi günlük ortalama 100 bin varil aşağı çekilerek bu yıl için 9,4 milyon varil olarak öngörülürken, gelecek yıl için de 400 bin varil azaltılarak günlük ortalama 9 milyon varil olarak tahmin edildi.
Bizi Takip Edin
