Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Ekim ayı ihracat rakamları açıklandı

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Türkiye'nin Ocak-Ekim dönemi ithalatı, 2020’nin aynı dönemine göre yüzde 22,5 artışla 215,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ekim ayında ihracatın ithalatı karşılama oranı, yüzde 93,4’e ulaşırke, dış ticaret açığı ise geçtiğimiz yıla göre yaklaşık yüzde 16 azalarak 33,8 milyar dolara geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Ticaret Bakanlığı iş birliğiyle oluşturulan eylül ayına ilişkin geçici dış ticaret verileri açıklandı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ekim ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını düzenlenen toplantıda paylaştı.

YENİ BİR REKOR KIRILDI

Buna göre, ekim ayında ihracat bir önceki yılın ayın ayına göre yüzde 20,2 artışla 20,8 milyar dolar oldu. İthalat ise yüzde 13'lük artışla 20,3 milyar dolar olarak açıklandı. Böylece geçen ayki Cumhuriyet tarihi rekoru yeniden güncellendi.

Dış ticaret hacmi, yüzde 16,33 artarak 43 milyar 77 milyon dolara, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 93,4 seviyesinde gerçekleşti.

Öte yandan dış ticaret açığı ise Ekim'de yüzde 39 düşüşle 1,5 milyar dolar oldu.

Ocak-Ekim dönemimde ihracat yüzde 34 yükselişle 181,8 milyar dolar, Ocak-Ekim ihracat yüzde 22,5 yükselişle 215,6 milyar dolar oldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...