Ekonomik kriz finans devini vurdu: 55 bin kişiyi işten çıkaracaklar

- Güncelleme:
Ekonomik kriz finans devini vurdu: 55 bin kişiyi işten çıkaracaklar

Ekonomi Haberleri

İngiltere'de enflasyon son 40 yılın zirvesinde. Ülkede faturalarını ödemekte güçlük çekenlerin sayısı 10 milyonu geçti. Yaklaşık 3 milyon kişiye ise gıda yardımı yapılıyor. Gıda fiyatlarının yanı sıra konutta da rakamlar tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Ekonomik kriz dev şirketleri de etkiledi. Ünlü şirket 55 binden kişiyi işten çıkarmayı hedefliyor.

İngiltere’de ekonomik kriz patlak verdi. Ülkede faturalarını ödemekte zorlanan kişi sayısı Ocak ayında 10,9 milyona çıktı. İngiliz denetim kurumu Finansal Yönetim Otoritesi’nden (FCA) yapılan açıklamada, nüfusun yaklaşık 28 milyonluk kısmı borçları nedeniyle yoğun stres altında hayatını sürdürüyor.

Ülkenin önde gelen bankalarından HSBC’nin araştırmasında ise nüfusun yüzde 78’inin kısıntıya gitmenin yolunu aradığı belirtildi. Araştırmada vatandaşların yüzde 45’lik kesiminin indirimli marketlerden alışveriş yapmayı tercih ettiği ifade edildi.

MİLYONLARCA KİŞİYE GIDA KOLİSİ YARDIMI YAPILDI

Ülke genelinde ihtiyaç sahiplerinin gıda gereksinimlerinin karşılanması için harekete geçen Trussel Vakfı, son bir yılda 760 bini ilk kez olmak üzere yaklaşık 3 milyon kişiye gıda kolisi yardımı yapıldığını açıkladı.

“TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ”

Haber 7’de yer alan habere göre İngiliz emlak şirketi Rightmove tarafından yapılan açıklamada Londra’da ortalama bir konutun kirasının aylık 2 bin 501 sterlin ile tüm zamanların en yüksek seviyesini çıktığı belirtildi.  

İngiltere Merkez Bankası (BoE) geçen hafta enflasyonun yüzde 2 hedef seviyesine düşürülebilmesi amacıyla politika faizini üst üste 12'inci kez artırarak, yüzde 4,25'ten yüzde 4,50'ye yükseltmişti. İngiltere’de yaşanan ekonomik kriz finans devlerini de vurdu.

55 BİN ÇALIŞANINI İŞTEN ÇIKARILMASI PLANLANIYOR

İngiltere’de bulunan telekomünikasyon şirketi BT, 40 ile 55 bin arasında çalışanını işten çıkarmayı planlıyor. Şirket 2028-2030 finansal yıllarında toplam çalışan sayısını 130 bin seviyesinden 75 ila 90 bin arasında çekmeyi planladığını açıkladı. Şirketin maliyetlerini azaltmayı amaçlamasının yanı sıra dijitalleşmeyle daha az çalışanı ihtiyaç duyacağı öngörülüyor.

İŞGÜCÜNÜ KÜÇÜLTMEYE GİTTİ

Yılda 3 milyar sterlin tasarruf hedeflediklerini belirten BT Group CEO’su Philip Jansen, karını arttırırken bir yandan da işgücünü sessizce küçültüyor. Şirket 2019 yılından beri işten çıkarmalarıyla tartışılıyor. Jansen, "Çalışma şeklimizi dijitalleştirmeye ve yapımızı basitleştirmeye devam ederek 2020'lerin sonunda çok daha küçük bir iş gücüne ihtiyacımız olacak ve maliyetlerimiz önemli ölçüde azalacak. Yeni BT Group, daha sade bir organizasyona sahip olacak"

Kaynak: Haber7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...