Emekliler dikkat! Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın seyyanen zam için ilk kez rakam verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Emekliler dikkat! Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın seyyanen zam için ilk kez rakam verdi

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Milyonlarca emeklinin beklediği zam oranları netleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapılmıştı. Gelen zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu ancak birçok emekli bu rakamı yetersiz buldu. Gözler seyyanen zamma çevrilirken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücretin altında emekli maaşı olmaması gerektiğini belirterek bekledikleri rakamı açıkladı.

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin beklediği zam oranları netleşmeye başladı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken gözler seyyanen zammına çevrildi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, emeklilerin maaşı, asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayarak rakam verdi. 

“EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA OLMAMALI” 

Ankara Kızılcahamam’da TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla düzenlenen "Memur-Sen 8. Türkiye Buluşması" programında konuşan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, seyyanen zammıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Emekli maaşlarının asgari ücretin altında olmaması gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Asgari ücretin altında emekli maaşı olmamalı. Kamu görevlileri için, görev aylığı ile emekli aylığı arasında kopmuş olan bağ yeniden tesis edilmeli, 8 bin 77 liralık seyyanen zam güncellenerek emeklilerin de gelirlerine yansıtılmalı." dedi.

Emeklilerin beklediği haber geldi! Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın seyyanen zam için ilk kez rakam verdi - 1. Resim

SEYYANEN ZAMMI İÇİN RAKAM VERDİ 

Türkiye'nin kalkınması, büyümesi, üretimin artması ve milli gelirin çoğalması için her hayırlı çalışmaya destek verdiklerini vurgulayan Yalçın, bu konuda atılan her kararlı adımın arkasında olduklarını ifade etti.

Yalçın ayrıca 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'nun değişmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Emeklilerin beklediği haber geldi! Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın seyyanen zam için ilk kez rakam verdi - 2. Resim

SEYYANEN ZAM NE ANLAMA GELİYOR?

Yüzdelik zamda herkes maaşına göre farklı zam alır. Örneğin seyyanen zam da oran 200 TL ise herkesin maaşı o kadar artar.

Memur maaş zammıyla ilgili çeşitli formüller üzerinde duruluyor. Formüllerin özünü artışın bir kısmının yüzdelik zam, bir kısmının da seyyanen zam şeklinde yapılması oluşturuyor.

Memur maaşlarına yapılacak artışın bir kısmının seyyanen, bir kısmının yüzdelik zam şeklinde yapılması sonucu en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makas daralacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bilirkişi25 Şubat 2024 21:26

Emeklilerin maaşı asgari ücretten 3 bin TL fazla olmalıdır, Emekli bayram ikramiyeleri de her emeklinin aldığı maaşın yarısı kadar olmalıdır.

Sonraki Haber Yükleniyor...