Erdoğan'dan bakanlara çalışan emekliye ikramiye talimatı! 80 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Erdoğan'dan bakanlara çalışan emekliye ikramiye talimatı! 80 maddelik yasa teklifi Meclis'e geliyor

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AK Parti Grup Başkanı Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara talimat verdiğini açıkladı.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla Kasım ayı içinde çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL ikramiye'nin ardından, hükümet çalışan emekliler için harekete geçiyor. AK Parti Grup Başkanı Güler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmesi için bakanlara talimat verdiğini açıkladı.

80 MADDELİK TORBA YASA MECLİSE SUNULUYOR

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, ev hanımlarına emeklilik hakkı getiren, fahiş fiyatlara karşı deprem bölgesinde cezaları artıran ve Çek ibraz kanununun süresinin uzatılmasının yer aldığı 80 maddelik torba yasa için açıklamada bulundu. Torba yasa teklifinin bugün meclise sunulduğunu duyuran Güler, “Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor.” dedi.

ÇALIŞMAYAN EMEKLİYE İKRAMİYE İÇİN TALİMAT VERİLDİ

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışmayan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye için de açıklamada bulundu. Güler, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya cıkacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Türkiye Gazetesi muhabiri Yücel Kayaoğlu bugün, AK Parti yöneticileri bir defa daha görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün emeklilere 5.000 lira verilmesi yönünde hazırlık yapılmasına yönelik öneriye sıcak baktığını aktarmıştı.

80 MADDELİK TORBA YASADA NELER OLACAK?

AK Parti tarafından Meclis'e sunulacak 80 maddelik torba yasada birçok başlıkta önemli maddeler yer alıyor. En dikkat çekici başlıklardan biri ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi. Çalışma kapsamında ev hanımlarının isteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'de 1'lik prim desteğini devlet ödeyecek. Ayrıca deprem bölgesinde fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara uygulanan para cezası katlanacak. Aynı zamanda Çek Kanunu'nda da değişiklik yapılacak. Torba yasanın meclisten geçmesi dahilinde çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 31 Aralık 2023 yerine 31 Aralık 2025'te sona erecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...