FAST adı gibi hızlı olacak

FAST adı gibi hızlı olacak

EKONOMİ Haberleri

Merkez Bankasının başlattığı, bankaların da uygulama detaylarını anlattığı, kelime anlamı hızlı olan FAST para gönderme sistemi, para transfer işlemini 2-3 saniyede tamamlayacak.

25 saniyede tamamlanmayan işlemler iptal edilecek. Yeni sistemle vatandaşlar 7 gün 24 saat işlem yaparken şu anda 1.000 lira olan üst işlem limitinin artırılması da gündemde olacak. FAST sisteminde alıcı ve gönderene bildirim zorunluluğu bulunuyor. Sistem IBAN numarası yerine telefon numarası, kimlik numarası veya e-Posta adresi gibi bilgiler kullanılarak başlatılacak.
EFT ile FAST'in farkları ise şöyle: EFT'de paranın ne zaman alıcı hesap tarafından kullanılabileceğine dair mecburiyet bulunmazken FAST'te hesaba geçtiğinde kullanım mümkün. EFT mesai saatlerinde, FAST 7-24. EFT'de bildirim mecburi değil, FAST'de şart. Bankaların bu işlemden alacağı ücretler konusunda çalışma sürüyor. FAST ile cep telefonu üzerinden gönderim sağlanacak. Ticari ve bireysel kullanım mümkün olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...