Gözler kritik ABD verisinde! Gram altında yeni rekorlar yolda 

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gözler kritik ABD verisinde! Gram altında yeni rekorlar yolda 

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Altında son dakika! Türkler için sadece bir yatırım olmayan aynı zamanda ziynet eşyası, kara gün dostu, fiziki bir güvence olarak öne çıkan altın yine yanıltmadı. Dün 2150 TL ile zirve yapan gram altın; 5 Mart işlemlerine de 2149 TL’den başlıyor. İçeride enflasyon ve seçim belirsizliği dışarıda onstaki yükselişten destek bulan gram altında, bugün yeni rekorlar bekleniyor. Bugün ABD’de açıklanacak Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi dikkatle izlenecek. Bu veri beklenti dahilinde gerçekleşirse altında yükseliş hızlanabilir! Kâr satışları halinde ons altında 2088 dolar, gramda da 2122 TL ilk destekler olarak öne çıkıyor.

TÜRKİYE GAZETESİ ÖZEL- Türk halkının vazgeçilmez yatırım aracı altın bir defa daha yanıltmadı. İçeride kurlarda yaşanan artış ve dışarıda ons tarafında gerçekleşen yükselişlere karşı âdeta bir sigorta vazifesi gören altın, son dönemde yatırımcının yüzünü güldürüyor. Geçen seneyi 1955 TL ile tamamlayan gram altın fiyatları, dünkü işlemlerde 2150 TL’ye kadar yükselerek tüm zamanların rekor seviyesini test etti.

5 MART ALTIN FİYATLARI KAÇ TL?

Türk halkı için hem ziynet, hem kara gün dostu hem de fiziki bir güvence olarak da öne çıkan altın fiyatları; 5 Mart işlemlerinde serbest piyasada 2149 TL’den yeni güne başlıyor.

Kapalıçarşı’da gram altının fiyatı sabah saatlerinde 2239 TL’den fiyatlanırken; çeyrek altın 3 bin 672 TL, yarım altın 7 bin 409 TL ve tam altın da 14 bin 789 TL’den satılıyor.

ONS ALTINDA BEKLENTİ VE HEDEF

Ons altında yaşanan yükseliş dünkü işlemlerde 2119 dolara kadar devam etti. 5 Mart işlemleri ons altın tarafında ise 2113 dolar seviyesinden başlıyor. Ons altın aralık ayının ilk haftasında gördüğü 2135 dolar zirvesine oldukça yaklaşırken; 5 Mart itibarıyla 5 günlük ortalama seviye 2078 dolar ve 22 günlük ortalama 2042 dolar eviyesinde bulunuyor.

ALTIN DÜŞER Mİ? ALTIN NEREDEN ALINIR?

Yaşanan hızlı yükselişin ardından “kâr satışları yaşanır mı, altın düşer mi” sorusunun cevabı da aranıyor. Analistler, “Bundan sonraki süreçte teknik olarak ons altında 2088 doların ara destek ve 2041 doların ana destek olarak çalışacağı söylenebilir. Jeopolitik risklerin devam ettiği ve FED’den faiz indirimlerinin beklendiği bir konjonktürde; fiyatların bu destek bölgesinin altını test etse bile kalıcı olmayacağı öngörülebilir” görüşünü dile getiriyor.

ALTINDA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Özellikle ons altın tarafında bugün, TSİ 17:45’te ABD’den gelecek Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi takip edilecek. Bu endeks ocak ayında 52,50 seviyesinde açıklanmıştı. Bugünkü şubat verisi ise 51,30 olarak bekleniyor. Beklenti dahilinde ya da beklentilerin altında gerçekleşecek bir veri, “daha güvercin FED” senaryolarını ve “daha erken faiz indirimi” beklentilerini destekleyeceği için, ons altında tarafında yükseliş ivmelenebilir. Beklentilerin aksine bir veri ise altında kâr satışı için gerekçe olabilir.

ABD TAHVİLLERİ VE DOLAR ENDEKSİ

Bu arada ABD tahvil faizlerinin ons altındaki yükselişi çok fazla desteklememesi dikkat çekiyor. 2 yıllık faizlerin 4,60 ve 10 yıllık faizlerin 4,21 seviyesinde bulunduğunu aktaran analistler, “Dolar endeksi de 103,85’te, fazla gerileme yok. Bu veriler, hâlâ doların güçlü olduğunu gösteriyor. Ons altının, dolara dair bu göstergeler zayıflamadan daha hızlı ilerlemesi beklenmemeli” görüşünü dile getiriyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...