Gram altın roket gibi uçuyor! İslam Memiş, 'henüz erken' diyerek rekor seviyeyi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gram altın roket gibi uçuyor! İslam Memiş, 'henüz erken' diyerek rekor seviyeyi açıkladı

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yükselişine ara veren altın fiyatları Fed'in faiz arttırma ihtimalinin zayıflamasıyla yeniden yükselişe geçti. Gram altın ons altındaki yükselişle rekor seviyelere çıktı. Roket gibi uçtuğunu söyleyen Finans Analisti İslam Memiş, yatırımcı için son alım fırsatını açıkladı. Henüz erken diyen altın uzmanı rekor seviye için de tarih verdi.

Fed Başkanı Jerome Powell'ın, şahin tonda söylemeleriyle yönünü aşağıya çeviren altın fiyatları, ABD TÜFE rakamlarıyla yeniden yükselişe geçti. Fed'in faiz artırma ihtimalinin zayıflamasının ardından Ons altın hızlıca 1970 doların üstüne çıktı. Gram altın ise ekranda 1820 TL seviyesine Kapalı Çarşı'da ise  1.860 TL'ye yükseldi. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken analiz geldi.

ONS ALTINDA YÜKSELİŞLER DEVAM EDECEK

Finans Analisti İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden altın fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. ABD'den gelen enflasyon rakamlarıyla Fed'in faiz artırmasına gerek kalmadığını ve aralık ayında faizleri pas geçeceğini söyleyen İslam Memiş, "Dolar karşısındaki bütün enstürmanlarda sert yükselişler görmüş olduk. Bugün ONS altın 1975 dolar seviyesine kadar yükseldi. Sık sık ifade ettiğim gibi artık bu işi bitirin. Yani altın alacaklar artık bu işi bitirsin bu günlerde. Uyarılarım vardı. Devamı var mı evet var. Kar satışı görmemiz münkün olacaktır. ONS altın tarafında 1930-1960 dolar aralığını takip etmeyi sürdüreceğim. ONS altın tarafındaki bu yükselişler 2024 yılında devam edecek. " ifadelerini kullandı.

GRAM ALTIN FIRSAT VERMEDEN ROKET GİBİ UÇUYOR

Gram altın TL fiyatında da yine agresif yükselişler görüldüğünü söyleyen İslam Memiş, "Pazartesi 1830 TL olan bir gram altın vardı. Enflasyon rakamı açıklandıktan sonra gram altının 3 günde 40 TL değeri arttı. Gördüğünüz gibi yükselişler 2-3 günde gerçekleşiyor. Düşüşler daha yavaş geriliyor. Yükselişler alım fırsatı vermeden roket gibi uçup gidiyor" dedi.

GRAM ALTINDA DÜŞÜŞ CILIZ KALACAK

ONS altında yeniden geri çekilme ile gram altında da düşüş görüleceğini belirten İslam Memiş, "Destek seviyemiz 1830 TL seviyesi 1830-1880 bu bant aralığını takip etmeye devam edeceğim. Yarından sonra gram altın tarafında ONS altın nedenli bir geri çekilme olacaktır. Ancak dolar/TL kuru güçlü olduğu için gram altındaki geri çekilme ONS altına kıyasla daha cılız kalacak."  diye konuştu.

BOZDURMAK İÇİN HENÜZ ERKEN

Gram altında yeni rekorlara işaret eden Finans Analisti İslam Memiş, "Bir sonraki hedefimiz 1880 seviyesi. Yukarı doğru kırıldıkça 1900'lü rakamları konuşacağız. Tekrar 2000 TL 2500 TL bandına gireceğimiz bir gram altın karşımızda olacaktır. Elinde altın bulunduran yatırımcısının da bozdurmak için daha erken olduğunu söyleyebilirim. Daha önümüzde göreceğimiz daha çok yeni zirveler var. " dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...