Gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim

Gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden (Tarım Kredi), 14 Şubat’tan itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılacağını duyurdu.

Tarım Kredi’den yapılan açıklamada tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimliliğin en önemli konulardan biri olduğunu belirtilerek şu ifadelere yer verildi: Başta kimyevi gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimize üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkânlar sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 14 Şubat 2022 itibarıyla kim-yevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılmış olup, üre gübresi 9 bin 200 lira, 20.20.0 gübresi 6 bin 100 lira ve çay gübresi 7 bin 500 liradan satılacaktır. Sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...