Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Günde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek

Günde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek
Fotoğraf Başlığı Günde 400 bin yolcu tasiyacak, ulasim süresi 20 dakikanin altina düsecek

Yapımı uzun zamandır sürüyor, İzmir Büyükşehir Belediyesi kendi imkanlarıyla yapıyor. Buca Metrosu'nda dört tünel açma makinesi devreye girmesi ile hattı oluşturan tünellerin yüzde 38’i tamamlandı. Mevcut metro hattı ve İZBAN ile entegre olacak, ilçenin en uzak mahallesi ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek.

Kaydet
a- | +A

İzmir'de yapımı devam eden Buca Metrosu'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin kendi kaynaklarıyla yaptığı metroda dört tünel açma makinesinin (TBM) aynı anda çalışmaya başladığı, kazılarda yaklaşık yüzde 38 seviyesine gelindiği belirtildi. 2025 yılının sonunda tünellerin tamamlanması hedefleniyor.

Günde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek - 1. Resim
Başlık ResmiGünde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek - 1. Resim


ULAŞIM SÜRESİ 20 DAKİKAYA İNECEK

Buca Metrosu, Narlıdere-Bornova Evka 3 arasında çalışan mevcut metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile Şirinyer'de entegre olacak. Bu hat üzerinde tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek.

BAKMADAN GEÇME
İstanbul
HABER

İstanbul'la Avrupa'ya açılan kapı arasındaki mesafe 3,5 saatten 1,5 saate inecek


GÜNDE 400 BİN YOLCU TAŞIYABİLECEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistem Dairesi Başkanı Alpaslan Kara, toplam 19 bin 500 metre tünel kazılacağını belirterek, "Bunun 7 bin 500 metresini tamamladık. Tünel kazılarımızın yaklaşık yüzde 38'i bitti. Buca Koop istasyonu ile Tınaztepe Kampüsü arasındaki tüm tünel çalışmaları sona erdi. Ayrıca General Asım Gündüz ile Zafertepe Üçyol arasındaki iki istasyonu birbirine bağladık. Toplam üç istasyon arasındaki tünelleri tamamlamış olduk" dedi.

"Kalan 12 bin metrelik tünel çalışmalarımızı da 2025 yılında bitirmeyi planlıyoruz" diyen Kara, "Bu, 13 kilometre uzunluğunda 10 istasyon ve bir giriş-çıkış yapısından oluşacak büyük bir proje. Günde 400 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip. Bu entegre toplu ulaşım hizmetine büyük katkı demek Buca rahatlayacak, İzmir rahatlayacak" diye konuştu.

Günde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek - 2. Resim
Başlık ResmiGünde 400 bin yolcu taşıyacak, ulaşım süresi 20 dakikanın altına düşecek - 2. Resim


750 PERSONEL MESAİ YAPIYOR

Projenin İzmirlilerle buluşması için hızla çalıştıklarını, tüm şantiyelerde toplam 750 personelin mesai yaptığını belirten Kara, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu hatta çalışacak tren setlerinin alımı için 2025’te ihaleye çıkacağız. Toplam 108 araçtan oluşan 16 setlik metro treni filosu planlıyoruz. Bu araçların bakımının yapılması için 80 bin metrekare kapalı alana sahip bir atölye ve depo alanı da inşa edilecek. İki kattan oluşan depoda bakım alanları ve ofisler bulunacak. 2027 sonu itibariyle Buca Metrosu’nda işletmeyi başlatmayı amaçlıyoruz.

İzmir için çok önemli olan bu proje yaklaşık 450 milyon Euro kaynakla gerçekleştiriliyor. Bölgede oturan hemşehrilerimizin, inşaat faaliyeti nedeniyle biraz sıkıntı çektiklerinin farkındayız. Ancak çekilen zahmet, toplu ulaşımın rahatlamasıyla büyük bir konfora dönüşecek."

BAKMADAN GEÇME
İstanbul-Edirne arası 1 saat 35 dakikaya inecek! İlk etap için tarih belli oldu
HABER

İstanbul-Edirne arası 1 saat 35 dakikaya inecek! İlk etap için tarih belli oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.