Hamsi sezon öncesi 130 liraydı, şimdi 80 liraya düştü: Daha da düşecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hamsi sezon öncesi 130 liraydı, şimdi 80 liraya düştü: Daha da düşecek

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Balıkçılar 'Vira Bismillah' dedi ve ağlar denizle buluşunca balık tezgahlarında hareketlilik yaşandı. Genel olarak bakıldığı zaman ağlarda istavrit ve hamsi bolluğu var. Ve bu bolluk da tezgahlara yansımış durumda. Yalova Balık Hali’nde av sezonu öncesi fiyatı 130 liradan atışa çıkan hamsinin sezon sonrası kilosu 80 liraya düştü.

Deniz ağlarla buluştu ve balık tezgahları şenlendi. Bu yıl sezon başlangıcında hamsi ve istavrit bolluğu oldu ve bu durum etiketlere direkt olarak yansıdı. Yalova'da sezon öncesi ve sonrası fiyatlar arasında oldukça fark oluşmuş durumda. Bu yıl hamsiden umutlu olan balıkçılar 1 Eylül itibariyle “Vira bismillah” demişti.

HAMSİ 80 TL'YE KADAR İNDİ

Av sezonunun açılmasıyla da Yalova Balık Hali’nde hamsinin kilosu 80 liraya kadar indi. Yalova Balık Hali esnaflarından Ayhan Reyhan, “Her sezon olduğu gibi bu sezon da beklentilerimiz olumlu yönde. Özellikle hamsi, bol olacak. Hamside büyük bir beklenti içindeyiz. Zamanla daha da fiyatının düşeceğini düşünüyoruz” dedi.

FİYATLAR AYIN 15'İNDEN SONRA DAHA DA DÜŞECEK

Av sezonu öncesi hamsinin 130 lira civarında kilogram fiyatı olduğunu kaydeden Reyhan, “Hamsi av sezonunun açılmasının birinci günü 120, ikinci günü 80 liraya düştü. Daha da düşmesini umuyoruz. Bizim asıl beklentimiz bu ayın 15’inden sonra bu fiyatların daha da aşağı ineceğini tahmin ediyoruz. Beklentimiz bu bol fazla balık” diye konuştu. Reyhan, pazarda av sezonuyla birlikte diğer balık fiyatlarında da düşüş yaşandığını sözlerine ekleyerek, istavritin 80, mezgidin ise 100 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...