Hem ıslak hem kuru testler sona eriyor: Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hem ıslak hem kuru testler sona eriyor: Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak...

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılaması beklenen ve yaklaşık 2,5 milyon vatandaşın evine elektrik sağlayacak olan Yusufeli Barajı'nda üretim için geri sayım sürüyor. Bakan Bayraktar, "Hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız" dedi.

Enerji alanına son yıllarda büyük yatırımlar yapan Türkiye, emeklerinin meyvesini alıyor. Uzun zamandır yapımı devam eden ve üretim için gün sayan Yusufeli Barajı'nda hareketlilik son dönemde arttı. Barajda ve HES'te incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bugün burada Türkiye Yüzyılı'nı enerjinin de yüzyılı yapacak en müstesna, en önemli projelerden birini yerinde incelemeye geldik" dedi.

"2,5 MİLYON HANE HALKININ EVİNE ELEKTRİK BURADAN GİDECEK"

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; "588 megavatlık kurulu güce sahip, mühendislik açısından, kurgulanan teknik ve yenilikler açısından dünyada literatüre girebilecek bir projeyi yerinde görme fırsatı bulduk" diyen Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Yılda yaklaşık 1.8 -1.9 milyar kw saat elektrik üretecek. İnşallah yaklaşık 2,5 milyon hane halkının, vatandaşımızın evine elektrik buradan gidebilecek. Bizim Türkiye Yüzyılı'nı enerjinin de yüzyılı yapma hedefi doğrultusunda gerçekleştirileceğimiz projelerden en önemlisi olan yenilenebilir projelerine, yerli kaynak kullanacağımız projelere çok önemli bir örnek.

Dolayısıyla bu projenin hayata geçmesinde bu işe vizyon olarak, hedef olarak bize bunu sunan başta sayın cumhurbaşkanımıza, bu projede emeği geçen bütün çalışanlara, DSİ çalışanlarımıza yüklenici firma çalışanlarımıza, bölge halkına şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimi sunuyorum. Gerçekten ülkemize müstesna bir eser kazandırılmış ve bu sayede ülkemizin enerjideki dışa bağımlılığını azaltma anlamında çok önemli bir adım atılmış oluyor."

Hem ıslak hem kuru testler sona eriyor: Türkiye'nin enerji ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak...

"BU TARİHİ ANA TANIKLIK ETMİŞ OLDUK"

"Bu tarihi ana tanıklık etmiş olduk" diyen Bakan Bayraktar "Testlerimiz başlamak üzere, bu testlerden sonra hem ıslak testler, hem kuru testler bitmek üzere. Bundan sonra hedef kota 4 metre daha yükseldiğinde inşallah bu tesislerde elektrik üretmeye başlayacağız ve Türkiye'nin enerji ihtiyacının çok önemli bir miktarını buradan karşılamış olacağız. Testler için 4 metreye daha ihtiyaç var. Bu ay sonunda elektrik üretimi test aşamasına başlamış olacağız" bilgisini verdi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...