Bakan Şimşek'ten müjde: İhracatçı, krediye daha kolay ulaşacak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bakan Şimşek'ten müjde: İhracatçı, krediye daha kolay ulaşacak

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların  teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle  de Türk Eximbank’tan kredi kullanabileceği müjdesini verdi.

Bakan Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini önceliklendirdiklerini, bu kapsamda Türk Eximbank’ın sermayesini temmuz ayında yüzde 49 artırarak 20,6 milyar liraya yükselttiklerini söyledi. Özellikle katma değerli ve yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların, finansman zorlukları sebebiyle ihracat artışı sağlayamamasının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Şimşek, şöyle konuştu: Türk Eximbank, bu doğrultuda ihracatçıların teminat mektubunun yanı sıra farklı teminat türleriyle de kredi kullanabilmesine yönelik çalışmalarını tamamlayarak uygulamaya aldı. Teminat yapısının çeşitlenmesiyle, ihracatçılarımızın teminat mektubu komisyonları sebebiyle artan finansman maliyetlerini düşürmelerine ve bunun yanı sıra diğer bankalardaki kredi limitlerini de daha etkin kullanmalarına imkân sağlanacaktır.

Öte yandan teminat yapısının çeşitlendirmesiyle doğabilecek olan ilave risklerin yakından izlenmesi ve etkin yönetilmesi adına yapay zekâ destekli erken uyarı modelleri ve kredi izleme mekanizmalarının kurulduğunu dile getiren Şimşek “Böylece Türk Eximbank, uluslararası iyi uygulamalardan birini daha hayata geçirmişti. Türk Eximbank, stratejik dönüşüm program kapsamında, önümüzdeki dönemde de yeni ürün ve uygulamalarla Türk ihracatçısına daha fazla destek olmaya devam edecektir” dedi. 

MERKEZ BANKASI "YATIRIMCI GÜNLERİ" DÜZENLEYECEK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yatırımcının ayağına gidecek. Bu kapsamda “Yatırımcı Günleri”nin ilkinin, 11 Ocak’ta New York’ta gerçekleştirileceği bildirildi. Açıklamada, Yatırımcı Günleri ile enflasyon, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık gibi konularda sunumlar yapılacağı ve teknik soruların yanıtlanacağı belirtilerek, katılıma dair ayrıntıların ayrıca duyurulacağı ifade edildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...