BDDK'dan izin çıktı: İki yeni banka kuruluyor

BDDK'dan izin çıktı: İki yeni banka kuruluyor
Başlık ResmiBDDK'dan izin çikti: Iki yeni banka kuruluyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Hayat Finans Katılım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verilmesi, Asır Yatırım Bankası AŞ ile Ziraat Dinamik Banka AŞ’nin kurulmasına izin verilmesi kararı alındı.

Kaydet
|

Resmî Gazete’de yayımlanan kurul kararına göre, Bankacılık Kanunu’nun 6’ncı maddesi uyarınca kurucu ortaklar Hardan Ayyed, Mohammed Noori Ayyed, Noor Ayyed, Vadeea Ayyed ve Vedat Ayyed tarafından Türkiye’de 600 milyon TL kuruluş sermayeli “Asır Yatırım Bankası AŞ” unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verildi.

‘ZİRAAT DİNAMİK’LE DİJİTAL BANKA GELİYOR

Bankacılık Kanunu uyarınca, Dijital Banka Yönetmeliğinde dijital bankalar için belirtilen faaliyet esaslarına uygun olarak faaliyet göstermek üzere, kurucu ortaklar Ziraat Bankası AŞ, Ziraat Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, Ziraat Yatırım Menkul Değerler AŞ, Ziraat Teknoloji AŞ tarafından Türkiye’de 2 milyar 500 milyon TL kuruluş sermayeli “Ziraat Dinamik Banka AŞ” unvanlı bir dijital banka kurulmasına izin verilmesi kararı alındı. Kurul’un 21 Nisan 2022’de kuruluş izni verilen Hayat Finans Katılım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verilmesine de karar verildi.

BAKMADAN GEÇME
Depremzede esnaftan özel bankalara çağrı! Kredi borçlarını faizsiz erteleyin
HABER

Depremzede esnaftan özel bankalara çağrı! Kredi borçlarını faizsiz erteleyin

Whatsapp İkon Facebook İkon
Paylaş
Paylaş
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.