İsviçre Merkez Bankası bu yıl da zararda! Kar payı ödemeyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İsviçre Merkez Bankası bu yıl da zararda! Kar payı ödemeyecek

Ekonomi Haberleri

İsviçre Merkez Bankası üst üste ikinci yıl açıkladığı zararın ardından bu yıl da geçen sene olduğu gibi temettü ödemeyecek. Bankanın zararı 3,2 milyar frankı buldu.

Enflasyonla mücadele kapsamında ülke merkez bankalarının aldıkları para politikası önlemleri gündemin odağında düşmüyor. Son olarak İsviçre Merkez Bankası (SNB), 2022'de 132,5 milyon İsviçre frangı olan zararının, 2023'te 3,2 milyar İsviçre frangına (3,62 milyar dolar) yükseldiğini açıkladı. Banka, üst üste ikinci yıl kar payı ödeyemeyecek.

SNB, enflasyonun artış göstermesine karşı 2022'de negatif faiz oranlarına son verdi. Haziran 2023'ten beri politika faizi yüzde 1,75 seviyesinde bulunuyor.

2004'TEN BERİ İLK ZARAR 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) geçen yıl için, enflasyona karşı faiz artışları nedeniyle 2004'ten beri ilk kez zarar açıklamıştı. Banka geçen yılki faiz artışları nedeniyle 1,3 milyar euro zarar etmişti.

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) ve Hollanda Merkez Bankası da (DNB), geçen yıl sırasıyla 21,6 milyar euro ve 3,5 milyar euro zarar açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...