İzmir'in ilk kruvaziyer gemisi geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İzmir'in ilk kruvaziyer gemisi geldi

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz günlerde Muğla'ya gelen İngiltereli turistlerden sonra bu defa da İzmir'e yılın ilk kruvaziyer gemisi geldi. Alsancak Limanı'na yanaşan gemide toplam 160 yolcu bulunuyor.

Havaların ısınması ile birlikte Ege ve Akdeniz bölgesine turistler gelmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde Muğla'ya gelen İngiltereli 188 kişilik kafileden sonra, bu kez de İzmir'e 22 kurvaziyer gemi rezervasyon yaptırdı. İzmir'e 2023'ün ilk kruvaziyer gemisi The World ise 157 yolcu ve 292 personeli ile birlikte sab ah saatlerinde Alsancak Limanı'na yanaştı.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şube Başkanı Yusuf Öztürk, "İzmir limanına bugünden 22 rezervasyon var. 22 az gibi gelebilir ama kaç hattın 22 seferi diye baktığımızda neredeyse 5-6 hattın gemilerinin sayısı 22. Yani yarın bir gün İzmir, çok daha fazla gemiye hitap edebilecek bir noktada olacak. Bunlar yapılan çalışmaların sonucunda oldu. İzmir üzerindeki toprağı attı, şimdi koşma zamanı. Avrupa'nın 4 sene üst üste en iyi destinasyonu seçilen bir İzmir'den bahsediyoruz. İzmir'deki artış devam edecektir." diye konuştu.

2023'ün ilk gemisinin İzmir için oldukça önemli olduğunu belirten Öztürk, "Buna bir rezidans gemi diyebiliriz. Devremülk gibi çalışan bir gemi ve her kabinin bir sahibi var. Yani hiç durmadan devamlı geziyorlar. Bizden önce Alanya, Marmaris, Rodos'a gittiler. Bölgedeki limanları dolaşmaya devam ediyorlar ve son olarak İzmir'e uğrağını yaptı. Biz de sezona başlamış olduk. Bu gemide yaklaşık 160 yolcu var ama yolcular nitelikli yolcular. Türkiye turizminde daha nitelikli yolculara ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

İzmir'e, 6 yılın ardından ilk kez 14 Nisan 2022'de kruvaziyer gemi gelmişti. Geçen yıl İzmir'e 28 kruvaziyer gemi yanaşmıştı.

İzmir'in ilk kruvaziyer gemisi geldi

İzmir'e gelen ilk kruvaziyer gemisi "The World"

"ERKEN REZERVASYONLAR 3 KAT ARTTI"

TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, yabancı turistlerin depremden dolayı çekingen olmadıklarını ve bu yıl hedeflenen rakamlara rahat ulaşılacağını söyledi. Erken rezervasyonların TL bazında 3 kat arttığını anlatan Şahin, herhangi bir iptalin olmadığını kaydetti.

Şahin sözlerine şöyle devam etti:

"Dış pazarda da durum aynı, herhangi bir iptal söz konusu değil. Fiyatlar da geçen seneye göre 2,5 kat arttı. Fiyat artışından çok ciro artışı bekleniyor. Erken rezervasyon oranımız geçen seneye göre daha iyi durumda."

 

 

İHA

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...